Now Reading:
Dodijeljene stipendije učenicima i studentima općine Petrijanec
Full Article 2 minutes read

Dodijeljene stipendije učenicima i studentima općine Petrijanec

Općina Petrijanec završila je postupak dodjele studentskih stipendija za akademsku godinu 2023./2024., a svečano potpisivanje ugovora održano je u nedjelju, 26. studenoga 2023. godine, u prostorijama male dvorane Društvenog doma Petrijanec.

Potpisivanju ugovora o stipendiranju prisustvovali su načelnik Željko Posavec i pročelnica Ankica Košić.

– Općina Petrijanec vodi brigu o svim generacijama kroz sufinanciranje vrtića, osnovnoškolsko obrazovanje, stipendiranje srednjoškolaca i studenata. Iz godine u godinu imamo sve veći broj darovitih mladih ljudi koji zaslužuju dobiti priznanje za svoj trud i stipendiju kao poticaj daljnjem obrazovanju. Čestitam svim stipendistima, uz želju da im nova školska i akademska godina bude još uspješnija! – rekao je načelnik Posavec.

Za školsku, odnosno akademsku godinu 2023./2024. Općina Petrijanec dodijelila je 81 stipendiju, za što su u proračunu osigurana sredstava, a prijedlogom novog proračuna bit će osigurana i u idućoj godini. Prema kriteriju izvrsnosti, pravo na stipendiju ostvarila su 32 učenika i 49 studenata.

– Ove smo godine odlučili povećati iznos stipendija u prosjeku za 20-ak posto jer toliko je zadnjih godina upravo rastao i trošak studiranja prema istraživanjima. Svjesni smo koliko su narasli troškovi života i želimo maksimalno olakšati roditeljima i biti im podrška. Današnji stipendisti jedino trebaju učiti i redovito upisivati razrede, odnosno semestre i stipendija im je osigurana – dodao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Učeničke stipendije iznose 35 eura mjesečno. Studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije dobivat će 45 eura mjesečno, studenti na području Međimurske županije 55 eura, a studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili u stranoj državi 85 eura.

sjever.hr
27.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.