Now Reading:
Završeno uređenje Ulice Tina Ujevića u Varaždinu
Full Article 2 minutes read

Završeno uređenje Ulice Tina Ujevića u Varaždinu

Uređenje jedne od najljepših varaždinskih ulica s individualnom stambenom izgradnjom, Ulice Tina Ujevića, nakon nekoliko mjeseci intenzivnih radova je završeno na radost svih stanovnika tog dijela grada.

U kvalitetu radova uvjerio se u ponedjeljak, 27. studenoga, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj prilikom obilaska ulice u pratnji Martine Cesar-Kelemen, voditeljice Odsjeka za izgradnju i održavanje objekata i komunalne infrastrukture.

Izvedena je dionica te ulice pjesnika od Jalkovečke do Ulice Krešimira Filića u dužini 491 metar, a na širini od 11 metara uređeni su kolnici širine 6 metara, biciklističke trake sa sjeverne strane te pješačke staze obostrano.

Izvedeno je glodanje i iskop postojeće konstrukcije ceste, dogradnja i profiliranje trupa ceste kamenim materijalom, pri čemu se na mjestima proširenja izvodi iskop i nasip za izradu tamponskog sloja nove kolničke konstrukcije i nogostupa, postava novih rubnjaka, uređenje oborinske odvodnje, asfaltiranje kolnika novim nosivim i habajućim slojem asfalta, kao i nogostupa i kolnih prilaza.

Prije uređenja kolnika izvedeni su radovi na plinskoj i vodovodnoj komunalnoj infrastrukturi. Izvedenim zahvatima značajno je poboljšana kvaliteta stanovanja građana tog dijela grada te sigurnost svih sudionika u prometu.

Projektu dokumentaciju izradili su stručnjaci PRE-CON-a d.o.o., a radove je izvelo poduzeće COLAS Hrvatska.

Vrijednost svih izvedenih radova je 560.000 eura uključujući PDV, a sredstva su u stopostotnom iznosu osigurana u proračunu Grada Varaždina, programu održavanja nerazvrstanih cesta za ovu godinu.

sjever.hr
27.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.