Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Miš-maš za kraj studenoga – sunce, kiša, temperatura iznad prosjeka, pa naglo zahlađenje
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Miš-maš za kraj studenoga – sunce, kiša, temperatura iznad prosjeka, pa naglo zahlađenje

Ušli smo u posljednji tjedan studenoga koji će, prema trenutnim prognozama, završiti svakako, samo ne studeno. Naime, prognostičari za četvrtak najavljuju gotovo nevjerojatnu temperaturu!

Ponedjeljak nam donosi umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ujutro u unutrašnjosti ponegdje s maglom, objavio je DHMZ. Na Jadranu i uz njega mjestimice kiša, osobito poslijepodne i navečer.
Zapuhat će umjeren do jak jugozapadnjak. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak.

Najniža temperatura zraka od -5 do -1, na Jadranu između 3 i 8. Najviša dnevna od 4 do 9, na Jadranu između 10 i 14 °C.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Biometeorološke prilike će se pogoršavati tijekom dana, najprije sa zapada, a kasnije i u cijeloj zemlji. Uz porast naoblake i pad tlaka zraka, kod meteoropata se može javiti umor, manjak koncentracije i slabije raspoloženje. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici, jačat će prema kraju dana.

Izgledi vremena

U utorak će biti promjenljivo i pretežno oblačno s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, a u gorju susnježicom i snijegom. U srijedu djelomice sunčano, a u četvrtak umjereno i pretežno oblačno, na Jadranu i u gorju mjestimice s kišom.
U utorak će puhati umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, u srijedu na Jadranu bura, a u četvrtak jugozapadnjak i jugo.
Dnevna temperatura u postupnom porastu, a u četvrtak će se u sjevernom dijelu Hrvatske vjerojatno popeti do 15 stupnjeva, no već dan kasnije bit će desetak stupnjeva niža.

sjever.hr/meteo.hr
27.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.