Now Reading:
„Zatvorit ćemo za sav promet centar grada” – najavljeno je krajem lipnja, a evo kako je sad u centru Varaždina
Full Article 2 minutes read

„Zatvorit ćemo za sav promet centar grada” – najavljeno je krajem lipnja, a evo kako je sad u centru Varaždina

Nakon završetka Špancirfesta, fokus Grada Varaždina usmjeren je prema obnovi Dućanske ulice, dijela koji je pretrpio značajna oštećenja zbog prolaska dostavnih vozila.

-Čim završi Špancirfest zatvara se Dućanska ulica, ovaj dio od Habdelićeve do Franjevačkog trga, gdje su kocke potpuno uništene zbog prolaska dostavnih vozila i taj dio će se obnoviti na način kako su obnovljene i ostale ulice u centru grada – rekao je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj na trećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina i zaista je tako. Dućanska ulica se obnavlja te se postavljaju nove kockice koje će dati još šarmantniji izgled toj ulici.

Gradonačelnik je također na toj sjednici, koja je bila krajem lipnja, najavio daljnje korake kako bi se smanjila prisutnost dostavnih vozila u samom centru grada. Između ostalog, najavio je u potpunosti zatvaranje centra grada za dostavna vozila!

-I onda ćemo na šest ili sedam lokacija zatvoriti za sav promet centar grada. Dakle neće nikakva dostavna vozila moći ući u grad. Bit će dva punkta, vrlo vjerojatno jedan kod placa, a druga lokacija na Trgu slobode. Tamo će im Gradska tržnica dati kolica i ostale stvari, ili ćemo uložiti u nekakva druga vozila i neće se više nitko voziti dostavnim vozilima po centru. Vozit će se samo stanari i to će moći ući na onaj ulaz koji im je najbliži i izaći van. Neće biti vožnje kroz cijeli centar grada – nastavio je gradonačelnik Bosilj i dodao kako se previše novca uložilo u sanaciju centra grada.

Međutim, svakodnevno po centru Grada možemo naići na kombije, kamione i razna druga motorna vozila, a prilično smo sigurni da sva ta vozila nisu od stanara.

U samom centru Grada dostavna vozila i dalje voze bez ikakvih problema, a na kraju će ispaštati površine koje će se morati obnavljati, baš kao ona u Dućanskoj, što nije besplatno niti za Grad Varaždin, kao niti za građane grada.

Iako je bilo najavljeno kako će za promet biti zatvoren centar Varaždina (osim za stanare), izgleda da do toga još uvijek nije došlo, a hoće li doći, ostaje nam za vidjeti.

sjever.hr/md
26.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.