Now Reading:
Proračun Grada Bjelovara za iduću godinu je 89 milijuna eura. Gradonačelnik Hrebak: Od 1. siječnja Bjelovar će postati najveći hrvatski grad s najmanjim porezom na dohodak
Full Article 2 minutes read

Proračun Grada Bjelovara za iduću godinu je 89 milijuna eura. Gradonačelnik Hrebak: Od 1. siječnja Bjelovar će postati najveći hrvatski grad s najmanjim porezom na dohodak

U proračunu Grada Bjelovara za sljedeću godinu, koji će iznositi 89 milijuna eura, naći će se 20 kapitalnih projekata te najmanji porez na dohodak u državi, najavio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na konferenciji za novinare. Pojasnio je i da Bjelovar od 1. siječnja postati najveći hrvatski grad s najmanjim porezom na dohodak.

-Kada tome dodamo cijenu vrtića, koja je jedna od najnižih u Hrvatskoj, kao i komunalni doprinosi i naknada, jasno šaljemo poruku da želimo biti poželjan grad za mlade i investitore – smatra gradonačelnik.

S novim Proračunom složili su se i koalicijski partneri, koji će ga podržati i na predstojećoj sjednici Gradskoga vijeća. Istaknuto je kako se nikada brže nisu dogovorili oko najvažnijeg gradskog dokumenta, koji je vrlo realan i ostvariv.

Uz Proračun za 2024., napravljene su i projekcije za 2025. i 2026., koje će prema riječima pročelnice za financije i javne prihode Mirele Bašić, biti znatno niže, odnosno 59 i 46 milijuna eura. Napomenula je i da su prihodi za sljedeću godinu planirani na razini ove godine, uz povećanje poreza od osam posto, što je povezano s povećanjem gospodarskog rasta na razini države. Pročelnica je istaknula da je u sljedećoj godini u planu je podizanje kredita za izgradnju vrtića, za sudjelovanje u projektima obnove zgrada te za korištenje geotermalne energije u Velikom Korenovu. Sve to je tek 20 % od ukupno dozvoljenog zaduženja Grada, kaže pročelnica.

sjever.hr 25.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.