Now Reading:
Dvojica dilera kod Velike Gorice „pala” s čak 77 kg marihuane – jedan od njih je policajac
Full Article 1 minutes read

Dvojica dilera kod Velike Gorice „pala” s čak 77 kg marihuane – jedan od njih je policajac

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Zagreb, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 41-godišnjakom zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnja i promet drogama.

Sumnja se da su po prethodnom dogovoru nabavljali marihuanu s ciljem daljnje preprodaje i ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

Policijska sumnja je potvrđena sredinom studenog 2023. godine kad su na području Velike Gorice, policijski službenici zatekli osumnjičene u vozilima kojima se koriste.

Naime, zbog sumnje u protupravno ponašanje dvojice muškaraca, na temelju naloga nadležnog suda obavljena je pretraga vozila s kojim se koristio 37-godišnjak te je u vozilu pronađeno više PVC vrećica ispunjenih marihuanom ukupne težine 77 340 grama.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava protiv njih dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

S obzirom da je osumnjičeni 37-godišnjak ujedno i policijski službenik, rješenjem načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske udaljen je iz službe te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.

sjever.hr/zagrebacka-policija.gov.hr
25.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.