Now Reading:
POČELA MONTAŽA Stigao je „varaždinski ketač” – doznajte koliko je visok i koliko će gondola imati
Full Article 2 minutes read

POČELA MONTAŽA Stigao je „varaždinski ketač” – doznajte koliko je visok i koliko će gondola imati

Još malo i počet će jedna od najljepših blagdanskih manifestacija u Hrvatskoj – Advent u Varaždinu koja će se pod motom Grad u kojem priče postaju stvarnost održavati od 1. prosinca ove, do 7. siječnja iduće godine.

Manifestacija je to koja se ističe posebnom čarolijom i svake godine u barokni grad privlači sve više ljudi, a neki već najavljuju da bi ove godine mogao biti srušen rekord u broju posjetitelja, budući da varaždinski Advent, između ostalog, donosi dvije velike, jedinstvene atrakcije – Čarobni grad Djeda Mraza i panoramski kotač, od milja nzavan „varaždinskim ketačem”.

Želite li vidjeti i doživjeti grad u božićnom ruhu iz ptičje perspektive, imat ćete za to priliku jer se „ketač” vratio na mjesto na kojem se vrtio i prije dvije godine, samo s druge strane ulice. Ne sumnjamo da će se u Gajevoj ponovo stvarati gužve i redovi jer i mali i veliki htjet će uživati u nezaboravnom doživljaju.

Kotač je visine 23 metra i ima 18 gondola u koje se mogu smjestiti po četiri osobe, a o tome da je vraćanje ove atrakcije na Advent u Varaždinu „pogodak u sridu” jamačno dovoljno govori brojka iz 2021. godine – na „ketaču” se, naime, tijekom manifestacije vrtjelo više od 15 tisuća posjetitelja.

a.kučić/sjever.hr
23.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.