Now Reading:
NAJAVA: 16 dana aktivizma u Krapinsko-zagorskoj županiji – proGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se!
Full Article 2 minutes read

NAJAVA: 16 dana aktivizma u Krapinsko-zagorskoj županiji – proGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se!

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije u suradnji s ZIP portalom, već drugu godinu zaredom a području Županije provodi kampanju pod nazivom proGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! diskriminacija, stereotipi, predrasude.

Kampanja počinje 25. studenog na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava. Tijekom trajanja kampanje svoje će poruke javnosti poslati 16 osoba iz javnog života – osam žena i osam muškaraca.

Krapinsko-zagorska županija se kroz svoje Povjerenstvo za ravnopravnost spolova uključilo u kampanju „16 dana aktivizma protiv“, koja se svake godine provodi u cijelom svijetu s ciljem ukazivanja na neravnopravnost, diskriminaciju, stereotipe i predrasude prisutne u društvu, a čijeg dalekosežnog negativnog utjecaja često ni sami nismo svjesni.

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije Snježana Romić kazala je kako vjeruje da ova kampanja potiče sve da malo stanu i razmisle u kakvom društvu žele živjeti i na koji način sami možemo doprinijeti pozitivnim promjenama u društvu.

-Kao i prošle godine, ovo je nastavak aktivnosti u smjeru da kroz 16 dana kampanje barem malo utječemo i mijenjamo razmišljanja, stavove, pa čak u jednom dijelu i emocije svih dionika u društvu. Nadamo se da ćemo ovim porukama sa uvriježenim stereotipima i predrasudama, s kojima svakodnevno živimo, osvijestiti sve oko sebe da je međusobno uvažavanje važno, da svi moramo poštivati međusobne razlike i da smo, unatoč razlikama svi ravnopravni u društvu – poručuje Romić.

sjever.hr 23.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.