Now Reading:
U Zagorju napravili egzotičnu rakiju od indijanske banane: Fenomenalno i slatko
Full Article 2 minutes read

U Zagorju napravili egzotičnu rakiju od indijanske banane: Fenomenalno i slatko

Nekad se u Zagorju u ova doba godine točila šljivovica, no ovu jesen nazdravlja se prvom rakijom od indijanske banane, a vlasnik plantaže prvu je čašicu ponudio svom prijatelju, koji je rekao kako je ovo mješavina ananasa, banane. Fenomenalno, slatko, piše danas.hr.

Ivan Šulog, uzgajivač egzotičnog voća i povrća, koji se odlučio na ovaj pothvat je oduševljen, a njegov egzotični raj na kojem je prije mjesec dana bila i berba, nalazi se u Donjoj Bistri.
Rakija dobivena od nutritivno najjačeg voća na svijetu – indijanske banane, tvrde oni koji su je probali, bez sumnje će se tražiti kako u Hrvatskoj, tako i šire.

Šulog je prezadovoljan.

 – Od te banane stvarno možete raditi bilo kakve prerađevine, a svagdje paše, a budući da je kod nas tradicija rakija, onda je rakija bila prvi slijed. Ima 500 litara ove koja se priprema, u kojoj je otopljena indijanska banana, a ovu koju ćemo peći će biti nekih 30-ak litara, baš od banane”.

Kilogram voća koji se zove indijanska ili sirotinjska banana prodaje se za ne baš malih 10 eura.

Vlasnik plantaže tvrdi da tajna njegovog uspjeha zapravo leži u samom voću i da je biljka otporna na mraz, tuču i klimatske promjene.

FOTO: Screenshot

sjever.hr/danas.hr 20.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.