Now Reading:
Smiljana Srnec tražila produljenje prekida izvršavanja zatvorske kazne, no Sud ju je odbio
Full Article 2 minutes read

Smiljana Srnec tražila produljenje prekida izvršavanja zatvorske kazne, no Sud ju je odbio

Srnec

Smiljana Srnec, koja u Kaznionici u Požegi izdržava kaznu zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić, tražila je produljenje prekida izvršavanja zatvorske kazne, ali slavonskobrodski Županijski sud ju je odbio, doznaje 24sata.

Podsjetimo, sredinom rujna sudac izvršenja odredio je Srnec tromjesečni prekid izdržavanja zatvorske kazne zbog teške i složene operacije, koja se može obaviti samo u Kliničkom bolničkom centru. Riječ je o problemima s kralježnicom koji je muče još od 1998. godine.

Još tijekom sudskog postupka obrana je od Županijskog suda u Varaždinu suda tražila da se vještači njezina medicinska dokumentacija kako bi se vidjelo je li mogla, s obzirom na ozljedu, sama podići tijelo ubijene sestre te ga spremiti u škrinju kako je to tvrdilo tužiteljstvo. Tada su sa Županijskog suda objasnili da je prekid odobren jer joj se pogoršala kronična bolest koja se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava.

Jedan od glavnih uvjeta privremenog puštanja bio je da se Srnec mora javljati u nadležnu policijsku postaju te jednom tjedno u probacijski ured prema odobrenom mjestu prekida ako je određen nadzor. Tri mjeseca koja nije provela u zatvoru ne uračunavaju joj se u izvršenje kazne od 15 godina zatvora.

Sada, kada je tromjesečni prekid pri kraju, 24sata neslužbeno doznaje da je Srnec zatražila produljenje, ali Županijski sud je to odbio.

To znači da se Smiljana Srnec mora javiti u požešku kaznionicu 12. prosinca, te ako to bude bilo moguće, rehabilitaciju će obaviti unutar zatvorskog sustava, a ako ne, ponovno će biti puštena, piše 24sata.

foto: arhiva
sjever.hr/24sata
20.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.