Now Reading:
Objavljen je Javni poziv: prijavite vrijedne volontere za Nagradu Međimurske županije
Full Article 2 minutes read

Objavljen je Javni poziv: prijavite vrijedne volontere za Nagradu Međimurske županije

Međimurska županija objavila je Javni poziv za dodjelu Županijske nagrade za volontiranje u 2023. godini, koja se odnosi na volontere te volonterske organizacije koji su pridonijeli podizanju kvalitete života na području Međimurja.

Nagrada, uz diplomu, podrazumijeva po 450 eura za izabranog volontera i organizaciju.

Svoje kandidate mogu prijaviti sve udruge, institucije ili poduzeća, pravne, ali i fizičke osobe koji se susreću s volonterima čiji predan rad pridonosi boljitku korisnika volonterskog angažmana na dobrobit cijele zajednice. Pri kandidaturi organizacije, neprofitna volonterska asocijacija može nominirati i vlastiti volonterski program.

I u ovoj godini nagrada će se dodijeliti jednom volonteru, odnosno volonterki te jednoj volonterskoj organizaciji, a prijave se moraju dostaviti na adresu Međimurske županije (Ruđera Boškovića 2, Čakovec) najkasnije do 15. prosinca 2023. godine.

U kategoriji volontera kriteriji podrazumijevaju da kandidatkinja ili kandidat imaju navršenih 15 godina života i više, da su volontirali u organizacijama definiranima Zakonom o volonterstvu te u drugim neprofitnim pravnim osobama, državnim tijelima i tijelima lokalne samouprave sa sjedištem u Međimurskoj županiji, što vrijedi i za organizacije koje se kandidiraju.

Za organizacije je važno da iz njihova osnivačkog akta proizlazi da nisu osnovani s ciljem ostvarivanja dobiti.

Tekst natječaja i prijavna dokumentacija dostupni su ovdje.

foto: ilustracija/pixabay
sjever.hr
20.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.