Now Reading:
Ludbregom će se i ovog studenoga oriti smijeh: uskoro 16. Dani Mladena Kerstnera”
Full Article 1 minutes read

Ludbregom će se i ovog studenoga oriti smijeh: uskoro 16. Dani Mladena Kerstnera”

U Ludbregu će se i ove godine održati popularni, sada već 16. festival kajkavske komedije „Dani Mladena Kerstnera”.

Manifestacija se održava u čast hrvatskog književnika, scenarista i promicatelja kajkavske riječi Mladena Kerstnera, Ludbrežanina najpoznatijeg po kultnim serijama „Gruntovčani” i „Mejaši”.

Mladen Kerstner radio je u zgradi, u Knjižnici. Vodio je i amatersku glumačku družinu s kojom je puno putovao Hrvatskom. Upravo ta činjenica potaknula me je da napravim projekt festivala kajkavske komedije. Od 2006. godine tako se održavaju Dani Mladena Kerstnera. Ovaj festival nije natjecateljskog karaktera, on je namijenjen publici. Bitno nam je da se radi o komedijama i naravno da su na kajkavskom – objašnjava Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” i začetnik ovog festivala.

Šesnaesto izdanje festivala nastavlja tradiciju promicanja kajkavske riječi kroz smijeh. U razdoblju od 23. do 26. studenoga 15 će amaterskih kazališnih družina izvesti 16 predstava, a publiku u navedena četiri dana očekuje preko šest sati smijeha. Predstave svakog dana počinju od 18 sati u Centru za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ Ludbreg, a ulaz je besplatan.

sjever.hr
19.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.