Now Reading:
Film “Vinogradi s pogledom” nagrađen na međunarodnom festivalu turističkog filma
Full Article 3 minutes read

Film “Vinogradi s pogledom” nagrađen na međunarodnom festivalu turističkog filma

U Solinu je od 15. do 17. studenoga 2023. godine održan 30. INTERSTAS – Međunarodni festival turizma, turističkog filma i krajobraza i 26. Međunarodni festival turističkog filma ITF’CRO 2023.

Na završnoj večeri 17. studenoga dodijeljene su međunarodne turističke nagrade i posebna priznanja, kao i proglašeni najbolji turistički promotivni filmovi. Na festival je ove godine pristiglo rekordnih 406 turističkih filmova iz 147 zemlja svijeta. Najboljim filmom proglašen je BALI IMMERSON – ORIGINAL BALI u produkciji Moussy Hugoa iz Francuske, dok je filmu Vinogradi s pogledom Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije dodijeljeno posebno priznanje Međunarodnog žirija.

Nagradu su preuzeli župan i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i viša stručna suradnica za destinacijski menadžment u županijskoj turističkoj zajednici Martina Belina, ujedno autorica projekta Vinogradi s pogledom. Za izvrsnost samog projekta je Turističkoj zajednici, na završnoj večeri, dodijeljena i posebna nagrada Golden Interstas Award 2023.

Župan Kolar izrazio je zadovoljstvo novim priznanjima za turističko-promotivni film Vinogradi s pogledom te poručio kako je to još jedan pokazatelj odličnog rada Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije.

– Naši stručnjaci provode čitav niz aktivnosti za promociju destinacije Zagorje – bajka na dlanu. Oni sami nisu toliko izloženi javnosti, ali njihovu izvrsnost pokazuju i naši izvrsni turistički rezultati i ovakve nagrade osvojene u velikoj međunarodnoj konkurenciji – poručio je nakon dodjele nagrade župan Kolar.

Viša stručna suradnica za destinacijski menadžment Martina Belina podsjetila je kako je turističko-promotivnom filmu Vineyards with a view već osvojio prvo mjesto na Zagreb Tour Film Festivalu u kategoriji najbolji hrvatski film.

Film je i ovaj put oduševio žiri te se izuzetno ponosimo osvojenim posebnim priznanjem međunarodnog ocjenjivačkog suda, kao i nagradom za izvrsnost čitavog projekta. On je osmišljen upravo s ciljem da širem krugu približimo odlična zagorska vina i prekrasan ambijent naših vinograda te vjerujemo da su ove nagrade dokaz da smo to zaista i uspjeli – kazala je autorica projekta Belina i dodala kako je nagrađeni film nastao u suradnji Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije i produkcijske kuće Sekunde Digital.

Međunarodni festival turizma, turističkog filma i krajobraza INTERSTAS 2023. i Međunarodni festival turističkog filma ITF’CRO 2023. održani su uz potporu predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora, Svjetske federacije turističkih novinara F.I.J.E.T. i Međunarodne federacije festivala turističkog filma ITCO, a među pokroviteljima manifestacije je i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske i Hrvatska turistička zajednica.

Više o projektu Vinogradu s pogledom možete saznati ovdje, dok sam film možete pogledati ovdje.

sjever.hr

19.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.