Now Reading:
U Krapini obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara! Gradonačelnik Gregurović najavio veteranski centar u Krapini – jedini u sjeverozapadnoj Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

U Krapini obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara! Gradonačelnik Gregurović najavio veteranski centar u Krapini – jedini u sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u Krapini je u petak, dostojanstveno i uz puno poštovanja, kod Spomen – obilježja smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu, odana počast najvećem gradu heroju, gradu Vukovaru.

U predvečerje Dana sjećanja, kada se s pijetetom i dubokim poštovanjem sjećamo poginulih civila i branitelja koji su položili svoje živote za Lijepu našu, svijeće je zapalila delegacija Grada Krapine predvođena gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, predstavnici MUP-a i Vatrogasne zajednice te brojni građani.

Pridružili su im se članovi obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, kao i članovi braniteljskih udruga.

Gradonačelnik Gregurović rekao je kako Dan sjećanja od prošle godine obilježavaju kod spomen obilježja u Perivoju Janka Draškovića, svim poginulim braniteljima s područja Krapinsko-zagorske županije.

-U jednom prekrasnom ambijentu pripremljen je jedan dostojanstven program i hvala svima što su se okupili; i građanima i udrugama, ali i svima drugima koji su došli. Okupili smo se u velikom broju, a uz pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja uređeno je i ovo spomen obilježje – rekao je Gregurović i dodao da je Ministarstvo pomoglo i za brojne druge projekte.

-Ono što nas posebno veseli u vremenu koje je pred nama, nakon što su sagrađena četiri veteranska centra, gradit će se još četiri – u Osijeku, Virovitici, Senju i jedan će biti ovdje u Krapini. Možemo reći da će to biti jedini veteranski centar u sjeverozapadnoj Hrvatskoj za sada i to nas posebno veseli – najavio je gradonačelnik Gregurović i dodao kako se veteranski centri projektiraju i grade u rangu hotela s četiri zvjezdice, a o više detalja i samoj lokaciji će se govoriti uskoro.

sjever.hr
17.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.