Now Reading:
Manijak silovao dječake po Hrvatskoj, nakon izlaska iz zatvora otišao u BiH gdje je isto bio osuđen, ali kaznu nije odradio, tamo je slobodno šetao gradom
Full Article 2 minutes read

Manijak silovao dječake po Hrvatskoj, nakon izlaska iz zatvora otišao u BiH gdje je isto bio osuđen, ali kaznu nije odradio, tamo je slobodno šetao gradom

Priča o Senadu Mustedanagiću zgrozila je domaću javnost. Višestruko osuđivani pedofil opet je u zatvoru zbog silovanja 19-godišnjeg mladića, prenosi 24sata.hr.

Prvi put je osuđen 2010. godine. Silovao je 14-godišnjeg dječaka u Cazinu 2008., nakon čega je pobjegao u Zagreb i tamo silovao još dvojicu dječaka (12) i (15). U Hrvatskoj je osuđen 2010. na 16 godina zatvora, a dok je odrađivao tu kaznu, osuđen je i u Bosni na 12 godina zatvora, no tu kaznu nikad nije odradio.

– Ovdje se dogodio neki veliki propust, sad ne znamo do koga. Uglavnom, čovjek koji je presuđeni zločinac, da ga ne zovem manijak, pedofil, se šeta normalno gradom i nitko ne reagira na to, rekao je za Provjereno nadređeni iz tvrtke u BiH.

O njemu je govorila i prva žrtva koja je rekla kako se počinje znojiti kad razmišlja o tome.

Otac jedne od žrtava iz Zagreba ispričao je još 2010. za Provjereno što mu je 12-godišnji sin, kojem je Mustedanagić bio trener, tada ispričao o zlostavljanju.

Zlostavljač je nakon prijave završio u zatvoru u Hrvatskoj, a u BiH je netom nakon podizanja optužnice pušten na slobodu zbog proceduralne pogreške.

Dok je služio kaznu u Hrvatskoj, kazna iz BiH mu je smanjena na osam godina. U ožujku je pušten iz hrvatskog zatvora, a policija je o tome obavijestila žrtvu. Trebao je biti proslijeđen na odsluženje kazne u BiH, no to se nije dogodilo pa je pedofil u Cazinu izvadio novu osobnu iskaznicu, zaposlio se i kupio automobil. U kratkom roku je postao i voditelj odjela u firmi u kojoj je radio. Tamo je birao s kime će raditi, a to su uglavnom bili mladići.

 U firmi je također zlostavljao jednog mladog zaposlenika.

Nakon prijave je Mustedanagić opet u istražnom zatvoru, no postavlja se pitanje zbog čega je uopće bio na slobodi.

FOTO: Screenshot Provjereno

sjever.hr/24sata.hr/Provjereno 17.11.2023.

 

Input your search keywords and press Enter.