Now Reading:
U Stubičkim Toplicama asfaltiraju se četiri dionice cesta
Full Article 2 minutes read

U Stubičkim Toplicama asfaltiraju se četiri dionice cesta

Nakon komunalnih infrastrukturnih radova koji su se realizirali prvom polovicom ove godine i koji su bili sufinancirani iz EU fondova, na području Stubičkih Toplica se ne miruje nego se radovi na uređenju komunalne infrastrukture nastavljaju i dalje. Tako se trenutno asfaltiraju četiri dionice na području općine koje su makadamske ceste, a sufinanciraju se preko Programa podrške brdsko-planinskim područjima.

Kako nam je rekao načelnik Općine Josip Beljak pripreme su krenule i radovi bi trebali biti završeni do kraja godine.

-Trenutno asfaltiramo četiri dionice makadamske ceste čija je vrijednost oko 65 tisuća eura od čega je iz Programa sufinanciran u iznosu od 25 tisuća eura, a ostatak iznosa Općina izdvaja iz svog proračuna. Ono što nam je najbitnije je da nam vremenski uvjeti budu što bolji kako ne bismo imali odgode radova kako bi oni mogli biti gotovi do kraja ove godine – kazao je načelnik.

Također, osim ove četiri dionice, asfaltirat će se udarne rupe i oštećeni dijelovi postojećih kolnika na području općine Stubičke toplice. Tako će se obnoviti oko 700 kvadrata cesta.

-U planu je realizacija ‘krpanja’ tih rupa, a iznos tih radova biti će u visini od oko 40 tisuća eura – rekao načelnik Općine istaknuvši kako će se sanirati sve ceste na području Općine, a u planu su i drugi projekti.

sjever.hr 10.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.