Now Reading:
NEVJEROJATNO: Silovao je bivšu, ali je rekao oprosti pa mu je kazna niža?!
Full Article 2 minutes read

NEVJEROJATNO: Silovao je bivšu, ali je rekao oprosti pa mu je kazna niža?!

Sud je olakotnim cijenjeno što je Splićanin (38) neosuđivan, što je sve priznao te posebno što je od bivše djevojke zatražio oprost, ispričao se i izrazio kajanje još i prije nego što je sudski postupak započeo, donosi 24sata.

Muškarac (38) početkom lipnja došao je u podstanarski stan bivše cure. Zaključao je vrata i odbio je pustiti van rekavši joj: “Sad ću te je…. za kraj” te je silovao unatoč tome što je odbila spolni odnos, opirala se, odgurivala ga nogama i rukama te plakala, govorila i ponavljala neka je pusti na miru i neka to ne čini.

Za silovanje, za koje je zakonom određena kazna od pet do 15 godina zatvora, dobio je tri godine i osam mjeseci, no osuđen je i zato što je te iste večeri ozlijedio bivšu curu te jer je cijeli mjesec dana prije ovoga napada na javnim mjestima vikao i vrijeđao bivšu. Uz to, stavio joj je kuhinjski nož dužine oštrice 30 cm blizu vrata, a onda ga stavio i sebi pod vrat. Tako je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji. Za to nedjelo dobio je 11 mjeseci zatvora, za nanošenje ozljeda sedam mjeseci zatvora, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od četiri godine i šest mjeseci iza rešetaka, objavio je portal Dalmacija danas, te prenosi 24sata.

Kod određivanja visine kazne vijeće Županijskog suda u Splitu vodilo je računa o olakotnim i otegotnim okolnostima. Olakotnim su mu cijenjeni prijašnja neosuđivanost, što je tijekom suđenja sve priznao i korektno držanje, ali posebno činjenica da je od bivše djevojke zatražio oprost, ispričao se i izrazio kajanje još i prije nego što je sudski postupak započeo.

Suci su očito povjerovali da je to napravio iskreno te ostaje za vidjeti što će reći viši sud.

foto: ilustracija
sjever.hr/24sata.hr/dalmacijadanas.hr
04.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.