Now Reading:
NAPOKON Na “staru zagorsku” stižu dvije nadzorne kamere!
Full Article 2 minutes read

NAPOKON Na “staru zagorsku” stižu dvije nadzorne kamere!

Svjedoci smo, ne mjesečnih, nego tjednih prometnih nesreća na području tkz. “stare zagorske” magistrale. S obzirom na broj nesreća koje se tamo događaju, pitanje sigurnosti “stare zagorske” već se dugo povlači.

Zbog toga je vijest o postavljanju dviju nadzornih kamera na “staroj zagorskoj” naišla na veliko odobravanje. Kako je istaknuo gradonačelnik Oroslavja, Viktor Šimunić na svojem facebook profilu, on se u svojstvu županijskog vijećnika borio za postavljanje kamera na “staroj zagorskoj”.

– Čini se da su ti napori urodili plodom jer je najavljeno postavljanje dvije kamere. Je li to najbolje rješenje? To bi se dalo raspravljati. Meni je namjera bila da se prije svega sačuvaju ljudski životi. Potvrđuje se iz mjeseca u mjesec da je statistika mrtvih i teško ozlijeđenih neumoljiva. Nadajmo se da će ovo smanjiti broj žrtava i da će se povećati sigurnost prometovanja po navedenoj dionici – poručio je Šimunić na svojem facebook profilu.

Kako stoji u dopisu koji je stigao Šimuniću, jedna kučište nadzorne kamere biti će postavljeno na području PU krapinsko-zagorske, a drugo na području PU zagrebačke.

– Trenutno je u tijeku odabir mikrolokacija i drugih pripremnih radnji koje prethode za puštanje u funkcionalni rad – stoji u dopisu.

foto – ilustracija

sjever.hr/ fb Viktor Šimunić

04.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.