Now Reading:
U Petrijanecu završen još jedan EU projekt: uređeno parkiralište kraj groblja
Full Article 2 minutes read

U Petrijanecu završen još jedan EU projekt: uređeno parkiralište kraj groblja

Groblje u Petrijancu koje pokriva oko 1200 grobnih mjesta, održava ga općinska tvrtka Priroda d.o.o. a na njegovom uređenju radi se sustavno tijekom cijele godine. Spomenuta tvrtka u općinskom vlasništvu vrši i ukope pokojnika.

Nedavno su završeni i radovi na uređenju parkirališta, jer postojeće nije bilo uređeno i asfaltirano. Ukupno je izgrađeno 47 okomitih parkirališnih mjesta, od kojih su dva za osobe s invaliditetom i pet rezerviranih mjesta za svećenika i užu obitelj prilikom ukopa pokojnika. Investicija vrijednosti 81.963,63 eura (102.454,54 eura s PDV-om) sufinancirana je sredstvima ruralnog razvoja Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ribarstvu sa 38.724,15 eura projekt je odobrila Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad.

– Parkiralište mogu koristiti svi građani koji posjećuju groblje, a njegovom izgradnjom je omogućeno pravilno i u skladu sa Zakonom parkiranje vozila, što je do sada bio problem. Ovo je samo jedan od niza investicija koje smo proveli na groblju u Petrijancu. Radimo i projekt obnove grobne kuće. Osim odobrenog sufinanciranja od 38.724,15 eura prijavili smo taj isti projekt na javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU gdje očekujemo sufinanciranju vlastitog učešća u ovom projektu jer imamo sklopljen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova, pa će tako sufinanciranje iz općinskog proračuna biti uvelike smanjeno – rekao je načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

Povodom završetka radova načelnik Općine Posavec istaknuo je da mještani zaslužuju ovako uređeni prostor kako bi prilikom pokopa svojih najmilijih te posjeta njihovim vječnim počivalištima imali adekvatan prostor za parkiranje te prigodno uređen okoliš te je zahvalio izvođaču koji je prije i mjesec dana prije završetka roka za izvođenje uspješno završio ovu investiciju.

Posjetitelji groblja tako sada na raspolaganju imaju 47 parkirnih mjesta, od kojih su dva rezervirana za invalide. Osim toga, uređen je i sam okoliš parkirališta.

foto: petrijanec.hr
sjever.hr/petrijanec.hr
31.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.