Now Reading:
Bjelovarsko-bilogorska županija i ove godine osigurala financijsku potporu Udruzi za zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja „Iris“
Full Article 1 minutes read

Bjelovarsko-bilogorska županija i ove godine osigurala financijsku potporu Udruzi za zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja „Iris“

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Bjelovarsko-bilogorske županije i ove godine će dio sredstava koje mu za planirane aktivnosti u svom proračunu osigurava Bjelovarsko-bilogorska županija usmjeriti za potporu bjelovarskoj Udruzi za zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja „Iris“.

Ugovor o dodjeli donacije s voditeljicom Skloništa za žrtve obiteljskog nasilja Iskricom Strčić potpisao je župan Marko Marušić.

-Bjelovarsko-bilogorska županija prepoznaje važnost onoga što Udruga „Iris“ čini pružajući pomoć i zaštitu žrtvama obiteljskog nasilja i zato mi je drago da smo potpisali ovaj ugovor kojim ćemo na konkretan način financijskom donacijom pomoći Udruzi – istaknuo je nakon potpisivanja ugovora župan Marušić.

Voditeljica Skloništa Iskrica Strčić zahvalivši na donaciji naglasila je da će im ona dobro doći jer sredstva koja dobivaju dostatna su tek za zadovoljenje osnovnih potreba njihovih korisnika.

Strčić je dodala kako je u sigurnoj kući trenutačno smješteno 16 osoba, šest majki i desetoro djece i da je to maksimalan kapacitet kuće. Potrebe su, nažalost i veće jer uvijek se traži još neko mjesto više.

sjever.hr 29.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.