Now Reading:
Ministar Filipović najavio: “Vlada RH namjerava u 100-postotnom iznosu preuzeti trošak zbrinjavanja bala”
Full Article 2 minutes read

Ministar Filipović najavio: “Vlada RH namjerava u 100-postotnom iznosu preuzeti trošak zbrinjavanja bala”

Vlada Republike Hrvatske spremna je riješiti jedan od najvećih problema Varaždina, pitanje zbrinjavanja baliranog otpada na samom ulazu u grad, istaknuo je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović danas na sastanku održanom u Županijskoj palači.

Uz župana Anđelka Stričaka i njegove suradnike te saborske zastupnike Damira Habijana i Predraga Štromara, na sastanku su bili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković, kao i načelnici općina Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki i Vinica.

-Kao što je u rujnu ovdje u Varaždinu na svečanoj sjednici Županijske skupštine rekao premijer Andrej Plenković, cilj Vlade RH je nakon više od 18 godina napokon riješiti jedan od najvećih problema Varaždina. Vlada RH namjerava u 100-postotnom iznosu preuzeti trošak zbrinjavanja baliranog komunalnog otpada u Brezju, za što se zalagao i župan Anđelko Stričak, kao i saborski zastupnici Damir Habijan i Predrag Štromar. O tome sam danas obavijestio čelne ljude Grada Varaždina i četiriju općina, koji su iznimno zadovoljni s tim prijedlogom kojeg su, naravno, odmah i prihvatili – rekao je ministar Davor Filipović.

Napomenuo je da će Vlada RH u najkraćem mogućem roku donijeti odgovarajuće odluke, za čije će provođenje zadužiti Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Fond će s Gradom Varaždinom sklopiti ugovor, kojim će sve biti detaljno definirano.

-Današnji dan je iznimno važan jer smo, nakon dva mjeseca intezivnih sastanaka, na korak do konačnog rješenja za balirani otpad. Time će se razriješiti problem koji traje gotovo 20 godina, a gospodarska zona u Brezju napokon će u potpunosti biti privedena svrsi – istaknuo je župan Stričak.

Svoju zahvalnost predsjedniku Vlade RH izrazio je pak gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

-Sada mogu samo skinuti kapu premijeru Plenkoviću koji je stao iza svojih riječi te podupro rješavanje varaždinskih bala – naveo je Bosilj.

sjever.hr
24.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.