Now Reading:
Prvo izdanje manifestacije „Wine&Walk“ u prekrasnoj prirodi Općine Cestica
Full Article 3 minutes read

Prvo izdanje manifestacije „Wine&Walk“ u prekrasnoj prirodi Općine Cestica

U subotu, 14. listopada 2023., održano je prvo izdanje manifestacije „Wine&Walk“ Cestica s više od 150 sudionika koji su kroz 8 vinskih i gastro točaka duž 10 kilometara staze uživali u cestičkim specijalitetima i vinima.

Ruta je bila kružna, sa startom i preuzimanjem startnih paketa kod ribičke kućice u Velikom Lovrečanu nakon čega su se sudionici u grupama zaputili u istraživanje krajolika.

Događaj je sudionike proveo kroz slikovite vinograde i brežuljke nudeći prekrasne poglede i iznenađenja na svakom koraku. Dan stvoren za šetnju prirodom primamio je sudionike manifestacije iz cijele sjeverozapadne Hrvatske, a također i iz susjedne Slovenije. Brojnima ovo nije bilo prvo sudjelovanje, a onima kojima je, zasigurno nije i posljednje.

Ova cjelodnevna atrakcija kroz prirodu je osim uz vino i gastro ponudu na punktovima nudila i zabavu, pjevalo se i plesalo uz mnogobrojne selfije.

Vinsku i gastro ponudu nudili su Vinotočje Županić, Lovrini vinogradi & Vina Furjan, Vinski hram Kotolenko – Statera by Kotolenko, Vina Kotolenko i Vinarija Dvorac Maruševec.

Osim vinara iz područja općine Cestica koji su nudili vino u svim bojama, sudjelovale su i vinogradarske udruge iz susjednih općina: Udruga vinogradara Vinea Vinica i Udruga vinogradara i voćara Barilček Donja Voća.

Na kraju rute, u Caffe baru i izletištu Zeko u Dubravi Križovljanskoj osiguran je gulaš za sve sudionike te prijevoz autobusom i kočijama do polazišne točke – ribičke kućice gdje je uz zabavu završila ova prva manifestacija „Wine&Walk“ u Cestici.

Glavni organizator ove manifestacije Turistička zajednica područja Sjever Zagorja i suorganizator Općina Cestica iznimno su zadovoljni ovim događajem i jako pozitivnom atmosferom koja je vladala od početka do kraja.

Iznimno mi je zadovoljstvo vidjeti ovako veliki odaziv. Ovom smo manifestacijom posjetiteljima htjeli približiti posebnosti kraja i vrhunskog domaćeg vina te ih podsjetiti na vrijednosti lokalnih namirnica, a sve to u prekrasnoj prirodi općine Cestica. U tome smo i uspjeli. Siguran sam da je ovo samo prvi u nizu mnogih budućih izdanja – rekao je načelnik Mirko Korotaj.

Manifestacija „Wine&Walk“ privukla je brojne ljubitelje prirode, dobre hrane i vina, dok prirodna bogatstva i gostoljubivost lokalnih proizvođača čine ovaj kraj idealnom destinacijom – rekla je direktorica TZP Sjever Zagorja Mirjana Koledić.

Cestica je još jednom dokazala da je odlična destinacija s manifestacijama koje se svake godine razvijaju i privlače sve veći broj domaćih i stranih turista.

sjever.hr/cestica.hr
16.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.