Now Reading:
KUD Konjščina postigao vrhunske rezultate na Državnom susretu zborova: „Osvjetlali smo obraz Zagorja”
Full Article 2 minutes read

KUD Konjščina postigao vrhunske rezultate na Državnom susretu zborova: „Osvjetlali smo obraz Zagorja”

Da u općini Konjščina postoje vrhunski vokali znaju već svi, stoga ne čude ni posljednji rezultati koje su dvije sekcije KUD-a Konjščina donijele s Državnog susreta zborova i malih vokalnih sastava u Novigradu.

Kao predstavnici Krapinsko-zagorske županije, na Državnom susretu u kategoriji zborova natjecali su se Mješoviti pjevački zbor „Vitez” koji je osvojio Zlatnu plaketu, dok se u kategoriji malih vokalnih sastava, u klasičnoj glazbi, natjecao Mali vokalni sastav „Kušlec” koji je osvojio Srebrnu plaketu.

Umjetnička voditeljica oba sastava je Irena Kušec-Kovinčić, koja nije krila zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.

– Ekstremno smo zadovoljni uspjehom. Selektor nam je poručio da možemo mirne duše ići doma, da smo osvjetlali obraz Zagorja – ponosno je istaknula Kušec-Kovinčić.

Da ju uspjeh KUD-a nije iznenadio, istaknula je načelnica Općine Konjščina Anita Krok.

– Ja sam stvarno očekivala da će biti zlatni jer to je stvarno nešto prekrasno za čuti. Njihove probe se održavaju ili u Općinskoj vijećnici ili u Domu kulture, i kada to čujete, to je stvarno jedan poseban doživljaj. Moram posebno spomenuti kako oni odvajaju svoje slobodno vrijeme da bi pjesmom promovirali ne samo općinu, nego i cijelu Krapinsko-zagorsku županiju – rekla je načelnica Krok te dodala kako Općina redovno pomaže rad KUD-a, daju im prostore u kojima vježbaju te ih sufinanciraju i uskaču koliko mogu.

KUD-u je put na natjecanje platila Krapinsko-zagorska županija, a njihovu kvalitetu prepoznao je i župan Željko Kolar koji im je čestitao na uspjehu.

– Osvajanje Zlatne plakete na državnom natjecanju izvanredan je uspjeh koji potvrđuje kvalitetu mješovitog pjevačkog zbora „Vitez“ KUD-a Konjščina i svrstava ga u red najboljih u zemlji. Ovo dostignuće rezultat je kontinuiranog truda i rada svih njegovih članova i članica, i dirigentice Irene Kušec-Kovinčić. Iskreno čestitam zboru na nagradi te im zahvaljujem na lijepoj promociji zagorskog kraja i naše Krapinsko-zagorske županije – poručio je župan Kolar.

sjever.hr

16.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.