Now Reading:
Dječja likovna kolonija u Stubičkim Toplicama okupila preko 40 djece: Na jutenim vrećicama nastali su prekrasni motivi Stubaka
Full Article 3 minutes read

Dječja likovna kolonija u Stubičkim Toplicama okupila preko 40 djece: Na jutenim vrećicama nastali su prekrasni motivi Stubaka

Društvo „Naša djeca“ Stubičke Toplice u suradnji s Udrugom veterana specijalne policije Domovinskog rata „Barun“ te Turističkom zajednicom Općine Stubičke Toplice  i pod pokroviteljstvom Općina Stubičke Toplice organiziralo je  tradicionalnu 14. dječju likovnu koloniju „Stubaki 2023.“

Kreativno druženje uz likovno izražavanje,  a zatim i igre na otvorenom. Na likovnoj koloniji sudjeluju djeca iz Društava Naša djeca s područja Krapinsko- zagorske županije i djeca iz Stubaka.

Predsjednica Društva Naša djeca Stubičke Toplice Monika Barić rekla je kako je likovna kolonija ove godine okupila  43-oje djece.  Uvijek smo tematski vezani uz naše Stubičke Toplice, a radilo se na platnenim vrećicama s bojama za tekstil. Djeca su vrećice oslikala i svatko će kući ponijeti svoju oslikanu vrećicu s motivom naših Stubaka – naglasila je Barić.

Ovo je svojevrsni uvod u Dječji tjedan, koji će se nastaviti s raznim radionicama, u školi, nešto u vrtiću i u knjižnici, najavila je predsjednica DND-a. 

Tako će se u knjižnici u četvrtak održati radionica u suradnji s KUD-om Zabok, na kojoj će se raditi ‘Zagorski bodec’. Oni će nam prezentirati izradu ‘Zagorskog bodeca’ koji će onda djeca moći sama izraditi. Radionica će e održati u četvrtak u 18,30 sati – dodala je Barić.

Na likovnoj koloniji s djecom je bila i jedna od volonterki Društva naša djeca Sveti Križ Začretje Ivana Junković koja je kazala kako su ovdje sudjelovali već puno puta i uvijek se vole vratiti.

 -Svaka prilika da djecu izvedete van i date im sadržaj koji nije mobitel ili bilo koja druga takva tehnologija svakako je vrijedan. Tko god je ovdje bio je sigurno uživao. To je prilika i za nas volontere kako bi razmijenili iskustva s drugim kolegama. Svake godine pokušavamo dovesti drugu djecu, da vide što se ovdje radi. Ove godine sam povela djecu iz trećeg i šestog razreda, djeca su zadovoljna i uvijek idu doma puni dojmova – pojasnila je Junković.

Likovnu koloniju obišao je i načelnik Josip Beljak koji se svaki put razveseli kad vidi što sve djeca mogu nacrtati.

Okupila su se djeca iz našeg dječjeg vrtića „Zvirek“ i Osnovne škole Vladimir Bosnar, te djeca iz škole iz Svetog Križa Začretja i Tuhlja. Nastali su prekrasni motivi koje su oslikavali na jutenim vrećicama i ovo je bilo jedno prekrasno druženje. To je izvrsna prilika za sve koji vole crtati i ovakve radionice mogu iznjedriti budućeg slikara. Nakon kolonije djeca su ostala družiti se i igrati, jer smo im pripremili igre, od malog nogometa, potezanja užeta i stolnog tenisa tako da su stvarno uživala – zaključio je načelnik Beljak.  

Predsjednik vijeća Općine Stubičke Toplice Tomislav Mlinarić rekao je da je ovo svakako hvalevrijedna manifestacija koja promiče Stubake i čestitao je svoj djeci koja su se prijavila na ovu koloniju i njihovim mentorima.

i.belošević/sjever.hr 30.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.