Now Reading:
Međimurska županija dodjeljuje bespovratne potpore poduzetnicima – najviši iznos po korisniku je 2 tisuće eura
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija dodjeljuje bespovratne potpore poduzetnicima – najviši iznos po korisniku je 2 tisuće eura

Međimurska županija objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva.

Program potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva provodi se već petu godinu, te je dosad ukupno dodijeljeno 647.873 eura bespovratnih sredstava mikro i malim poduzetnicima. Kroz Program se dodjeljuju potpore za obavljanje osnovnih djelatnosti, ali i za ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja jer žele potaknuti poduzetnike na povećanje razvoja novih proizvoda i usluga, proizvoda koji su inovativni i s većom dodanom vrijednošću.

Najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom korisniku iznosi 2000 eura, a potpore se dodjeljuju za pokriće dijela troškova izvršenog ulaganja poduzetnikaodnosno do 50 posto prihvatljivih troškovaPrihvatljivim troškovima smatraju se troškovi nastali od 1. siječnja 2023., odnosno u razdoblju trajanja Javnog poziva.

Novost ovog Javnog poziva u odnosu na dosadašnje je da se poduzetniku kojemu su isplaćena sredstva za potporu od strane Međimurske županije temeljem Javnog  poziva za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva u 2022. godini, ne može ostvariti pravo na bespovratnu potporu po ovom Javnom pozivu.

Javni poziv je otvoren do 27. 10. odnosno do utroška sredstava.

Program potpora, obrazac prijave i izjave mogu se preuzeti na službenim internetskim stranicama Međimurske županije.

sjever.hr 27.09.2023. 

Input your search keywords and press Enter.