Now Reading:
Hrvoje iz Huma na Sutli ubio oca koji je htio seks s njegovom curom  
Full Article 2 minutes read

Hrvoje iz Huma na Sutli ubio oca koji je htio seks s njegovom curom  

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavlja se suđenje Hrvoju K. (26), optuženom da je 29. prosinca 2021. u kući u Humu na Sutli usmrtio kuhinjskim nožem oca Zvonka (56). Saslušano je četvero svjedoka – dva člana šire obitelji te dvojica optuženikovih prijatelja, piše Jutarnji list.

Svi su oni po dojavi optuženikove partnerice A.K. došli u kuću strave te su pokušavali pomoći unesrećenom. Nažalost, sve je to bilo uzalud jer je nožem dužine oštrice 14 cm Zvonko K. zadobio ubod u nadlakticu te u leđa iznad lopatice koji je bio koban.  

Alen B. je s optuženim dugogodišnji prijatelj te se prisjetio kako ga je kobnog dana nazvala Hrvojeva cura i da je bila u suzama te mu rekla da joj je Hrvoje došao na posao, da je vikao da ju vara, ali i da ju je njegov otac Zvonko pitao za seks.

 -Navečer je poslala poruku da je Hrvoje pijan i da maše nožem. Kad je došao Zvonko je bio u krvi, a u ruci je držao telefon. Zvali su Hitnu, davao sam mu umjetno disanje, a Siniša mu je masirao srce. Onda je došao i Stjepan koji je pomagao oživljavati – ispričao je u sudnici Alen B.

Dodao je da do onda nije znao za njihove obiteljske probleme. Stjepan H. je kazao da je u toj obitelji glavni problem alkohol, te da je Zvonko previše pio i bio nasilan.

Na suđenju je optuženi Hrvoje K. ponovio da se ne smatra krivim.

Na prošloj raspravi vrlo emotivno su optuženikova majka i sestra opisale uznemirujuće dijelove suživota s pokojnim muškarcem kojem je odavanje alkoholu bila svakodnevica, piše  Jutarnji list.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/Jutarnji list 27.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.