Now Reading:
Verica Rupčić sudjelovala u obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u Hrvatskom saboru
Full Article 1 minutes read

Verica Rupčić sudjelovala u obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u Hrvatskom saboru

Predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić je sudjelovala na sjednici Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, koja je održana povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Sjednica je održana u suradnji sa Ženskom mrežom Hrvatske na temu Pregled do sada učinjenog i nužnih koraka za osiguranje adekvatne zaštite ženama žrtvama nasilja. Sjednici su prisustvovale zastupnice, stručnjaci koji se bave navedenom problematikom, predstavnici ministarstava i relevantnih institucija, kao i nevladinih udruga koje se bave zaštitom žrtava nasilja u obitelj te predsjednice županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova.

Predsjednica Rupčić je u okviru teme prezentirala aktivnosti županijskog Povjerenstva, koje su po mnogočemu jedinstvene u državi te ukazala na inicijativu koju je ranije prezentirala na Odboru o potrebi jačanja međuresorne suradnje, što je bilo vidljivo kroz raspravu u okviru ove sjednice kao nužno potrebno za efikasnije rješavanje slučajeva nasilja nad ženama, kao i jačanja povjerenja žrtava u institucije i cijeli sustav, koji treba kvalitetnije djelovati.

Izvor: Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KKŽ

sjever.hr/kckzz.hr 24.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.