Now Reading:
Ovo se sinoć moglo vidjeti izdan nekoliko gradova u Hrvatskoj. Ima li razloga za paniku?
Full Article 2 minutes read

Ovo se sinoć moglo vidjeti izdan nekoliko gradova u Hrvatskoj. Ima li razloga za paniku?

Neobična svjetla poput nanizanih zvijezda primijetili su u petak navečer stanovnici nekoliko gradova u Hrvatskoj, a kod mnogih je ta pojava izazvala i zabrinutost ili paniku.

Dosta zabrinutih čitatelja portala 24 sata poslalo im je fotografije i snimke.

-Maloprije u 21:08 u smjeru Medvedgrada nešto nevjerojatno i meni nepojmljivo se dogodilo. Na nebu se vidjelo 9 njih, a ako ne i 10 svjetlih točaka identični odsjaju zvijezda. Poredane u formaciju jedna iza druge u redoslijedu tako precizne udaljenosti i istog smjera kretanja. Nakon nekih 20-tak sekundi su nestajale na istom mjestu kako su pratile jedna drugu, mogao se vidjeti kao mali sićušni bljesak skoro pa neprimjetan – komentira je jedan od čitatelja.

Drugi pak je izjavio da je neobična svjetla vidio oko 21:05 kako putuju sa zemlje prema nebu te da su, kad su došla na određenu visinu, nestala.

Za panikom ipak nema potrebe, pišu 24 sata. Svjetla koja se miču na nebu zapravo su skupina satelita koje je kompanija Elona Muska SpaceX lansirala u orbitu u sklopu projekta Starlink. Smatra se da je od 2018. godine u svemir poslano više od tri tisuće satelita, a možda će ih na kraju biti 10 do 12 tisuća.

screenshot-24 sata
sjever.hr/24sata.hr
16.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.