Now Reading:
U Varaždinu počeo punoljetni 18. Trash Film Festival! Prijavljeno čak 1319 filmova
Full Article 2 minutes read

U Varaždinu počeo punoljetni 18. Trash Film Festival! Prijavljeno čak 1319 filmova

Otkrivanjem još jedne ploče na varaždinskom „Walk of Fame“ u Uskoj ulici otvoren je 18. Trash Film Festival.

Novu ploču u varaždinskom „Walk of Fame“ u Uskoj ulici posvećenu umjetniku, novinaru, piscu i legendarnom prevoditelju kultnog stripa „Alan Ford“ Nenadu Brixyu otkrio je varaždinski glumac Marinko Prga.

Publici se na svečanom otvorenju obratio i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

-Trash Film Festival stavio je Varaždin na filmsku mapu svijeta! To je kreativni festival, drugačiji od ostalih koje imamo. Sve je to proizašlo iz nekakve šale ove grupe ljudi prije osamnaest godina, a sada u svojoj punoljetnosti postojanja to je preraslo u jedan respektabilni, ozbiljan festival. Kad vidim iz koliko kontinenata i zemalja su pristigli filmovi u Varaždin smatram da je izgrađeno nešto veliko – izjavio je gradonačelnik Bosilj na otvaranju i čestitao organizatorima na 18 godina festivala.

Jedan od začetnika i osnivača Trash Film Festivala Slobodan Runjak smatra kako su u Gradu, ali i u Hrvatskoj postali sinonim za jedan oblik urbane kulture te je naglasio kako su jedan od najvećih festivala takve vrste u Europi.

Na Festival je prijavljeno čak 1319 filmova od kojih će se 55 naći u službenoj konkurenciji. Za nagrade festivala Zlatke motorke koje dodjeljuje žiri konkurirat će 12 filmova, a jedna će motorka biti dodijeljena kao nagrada publike. Festival se zatvara u subotu.

foto: varazdin.hr
sjever.hr/varazdin.hr
07.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.