Now Reading:
Uz Dan Varaždinske županije odana počast poginulim braniteljima, preminulim građanima te pokojnom županu Mlinariću
Full Article 2 minutes read

Uz Dan Varaždinske županije odana počast poginulim braniteljima, preminulim građanima te pokojnom županu Mlinariću

Povodom Dana Varaždinske županije i 30 godina ponovnog formiranja Varaždinske županije na gradskome groblju u Varaždinu izaslanstva Varaždinske županije i Hercegbosanske županije odala su počast poginulim i nestalim braniteljima, preminulim građanima, te na grobu pokojnog župana Marijana Mlinarića. Odavanju počasti nazočili su i pripadnici Sedme gardijske brigade „PUMA“.

Župan Anđelko Stričak pozvao je na minutu šutnje sve prisutne, dok je predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić istaknuo kako se već tradicionalno na Blagdan Male Gospe, zaštitnice Varaždinske županije odaje počast i poštovanje onima koji su najzaslužniji za stvaranje Hrvatske.

–Već tradicionalno povodom Dana županije odajemo dužno poštovanje i počast svim našim građanima i poginulim braniteljima. Naime, na ovome varaždinskom groblju počivaju mnogi naši građani koji su svojim dijelima zadužili Varaždinku županiju te su svojim radom doprinijeli svekolikom razvoju Varaždinske županije. Danas i potpisujemo sporazum o suradnji s Hercegbosanskom županijom pa koristim priliku da se zahvalim kolegama iz Hercegbosanske županije što su danas s nama odali počast na groblju . – rekao je Križanić.

Robert Puja iz Sedme gardijske brigade se zahvalio svima na odavanju počasti te je naglasio kako je ovih rujanskih dana 1995. godine počela operacija Maestral kao prva značajnija operacija združenih snaga HV-a, HVO-a i Armije BiH u zapadnoj BiH, u kojoj su zauzeti veći prostori zapadne Bosne. Upravo je ova brigada bila nositelj spomenute operacije.

Uz župana Stričaka i predsjednika Županijske skupštine počast je odala i zamjenica župana Silvija Zagorec, dok su izaslanstvo Hercegbosanske županije predvodili predsjednik Vlade Ivan Vukadin i predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije Jozo Čosić.

Prije polaganja vijenca kod križa branitelja dužnosnici su odali počast i pokojnom županu Varaždinske županije Marijanu Mlinariću položivši aranžman i zapalivši svijeće na njegovom grobu. Podsjetimo, Marijan Mlinarić vršio je dužnost župana od 1995. do 2001., a preminuo je 4. rujna 2007. godine.

sjever.hr
07.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.