Now Reading:
Župan Stričak poželio dobrodošlicu prvašićima u Osnovnoj školi Gornji Kneginec
Full Article 2 minutes read

Župan Stričak poželio dobrodošlicu prvašićima u Osnovnoj školi Gornji Kneginec

U ponedjeljak je započela nova školska godina pa su tako dobrodošlicu prvašićima u Osnovnoj školi Gornji Kneginec, uz ravnatelja Miljenka Rožmarića, poželjeli i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek.

Župan Stričak tako je podsjetio kako je u 22 osnovne škole organiziran produžen boravak za 1044 djece
– Osigurano je 126 pomoćnika u nastavi za 128 učenika u osnovnim i srednjim školama. Osigurano je gotovo šest milijuna eura za daljnji nastavak sufinanciranja troškova prijevoza učenika srednjih škola, stipendiranja učenika i studenata, njihova nagrađivanja, prehrane te za rad 14 centara izvrsnosti i 5 strukovnih centara – nabrojao je župan.
Pri tome je ujedno istaknuo i neke od većih investicija u obrazovanje na području županije. Tako je pred otvaranjem Regionalni centar kompetentnosti iz zdravstva u Medicinskoj školi, a u tijeku su radovi na rekonstrukciji i obnovi dvorca Opeka kao sjedišta Regionalnog centra kompetentnosti iz poljoprivrede. Uz to, vrijednost ulaganja u opremanje osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija iznose oko 1,7 milijun eura.

– Uskoro ćemo odabrati projektanta za dogradnju Glazbene škole u Varaždinu. Projektiramo izgradnju sportskih dvorana u osnovnim školama u Bisagu i Varaždinskim Toplicama, dok su u pripremi još 22 natječaja za projektiranje dogradnje školskih prostora i sportskih dvorana. Dakle, pred nama je jedan investicijsku bum u obrazovanju vrijedan 100 milijuna eura. To će u potpunosti podignuti kvalitetu obrazovanja u našim odgojno-obrazovnim ustanovama – rekao je Stričak.

Ravnatelj Osnovne škole Gornji Kneginec Miljenko Rožmarić naglasio je kvalitetu obrazovanja.

– U našoj školi imamo savršene uvjete, sve što nam treba za jedan kvalitetan odgojno- obrazovni rad. Moram istaknuti odličnu suradnju s Općinom Gornji Kneginec i Županijom kao osnivačem. Tu nikad ništa nije bilo sporno i sve naše potrebe za kvalitetno provođenje nastavnog procesa su zadovoljene. Istog trenutka kad nešto trebamo to se i odradi – istaknuo je ravnatelj Rožmarić.

Osim učenicima, župan Stričak je sa suradnicima zaželio puno uspjeha djeci i odgojiteljima u novoj pedagoškoj godini u Dječjem vrtiću Bubamara u Knegincu.

sjever.hr

04.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.