Now Reading:
Župan Stričak poželio dobrodošlicu prvašićima u Osnovnoj školi Gornji Kneginec
Full Article 2 minutes read

Župan Stričak poželio dobrodošlicu prvašićima u Osnovnoj školi Gornji Kneginec

U ponedjeljak je započela nova školska godina pa su tako dobrodošlicu prvašićima u Osnovnoj školi Gornji Kneginec, uz ravnatelja Miljenka Rožmarića, poželjeli i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek.

Župan Stričak tako je podsjetio kako je u 22 osnovne škole organiziran produžen boravak za 1044 djece
– Osigurano je 126 pomoćnika u nastavi za 128 učenika u osnovnim i srednjim školama. Osigurano je gotovo šest milijuna eura za daljnji nastavak sufinanciranja troškova prijevoza učenika srednjih škola, stipendiranja učenika i studenata, njihova nagrađivanja, prehrane te za rad 14 centara izvrsnosti i 5 strukovnih centara – nabrojao je župan.
Pri tome je ujedno istaknuo i neke od većih investicija u obrazovanje na području županije. Tako je pred otvaranjem Regionalni centar kompetentnosti iz zdravstva u Medicinskoj školi, a u tijeku su radovi na rekonstrukciji i obnovi dvorca Opeka kao sjedišta Regionalnog centra kompetentnosti iz poljoprivrede. Uz to, vrijednost ulaganja u opremanje osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija iznose oko 1,7 milijun eura.

– Uskoro ćemo odabrati projektanta za dogradnju Glazbene škole u Varaždinu. Projektiramo izgradnju sportskih dvorana u osnovnim školama u Bisagu i Varaždinskim Toplicama, dok su u pripremi još 22 natječaja za projektiranje dogradnje školskih prostora i sportskih dvorana. Dakle, pred nama je jedan investicijsku bum u obrazovanju vrijedan 100 milijuna eura. To će u potpunosti podignuti kvalitetu obrazovanja u našim odgojno-obrazovnim ustanovama – rekao je Stričak.

Ravnatelj Osnovne škole Gornji Kneginec Miljenko Rožmarić naglasio je kvalitetu obrazovanja.

– U našoj školi imamo savršene uvjete, sve što nam treba za jedan kvalitetan odgojno- obrazovni rad. Moram istaknuti odličnu suradnju s Općinom Gornji Kneginec i Županijom kao osnivačem. Tu nikad ništa nije bilo sporno i sve naše potrebe za kvalitetno provođenje nastavnog procesa su zadovoljene. Istog trenutka kad nešto trebamo to se i odradi – istaknuo je ravnatelj Rožmarić.

Osim učenicima, župan Stričak je sa suradnicima zaželio puno uspjeha djeci i odgojiteljima u novoj pedagoškoj godini u Dječjem vrtiću Bubamara u Knegincu.

sjever.hr

04.09.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.