Now Reading:
Odobreno 140 tisuća eura za izgradnju i opremanje sportskih građevina na području Koprivničko-križevačke županije
Full Article 2 minutes read

Odobreno 140 tisuća eura za izgradnju i opremanje sportskih građevina na području Koprivničko-križevačke županije

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini. Natječaj za sufinanciranje trajao je od 13. ožujka do 12. travnja 2023. godine, a na području Koprivničko-križevačke županije odobreno je 6 projekata u ukupnom iznosu od 140 tisuća eura.

Cilj natječaja je izgradnjom, građevinskim zahvatom i opremanjem sportskih građevina u Republici Hrvatskoj doprinijeti popularizaciji sporta i potaknuti i poboljšati kvalitetu bavljenja sportom.

Prihvatljivi prijavitelji bile su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave za nekretnine koje su u njihovom vlasništvu (građevina i zemljište).

Općini Ferdinandovec odobrena su sredstva u iznos od 20 tisuća eura za uređenje i opremanje pomoćnog nogometnog igrališta u Ferdinandovcu. Općina Kloštar Podravski također će moći krenuti u uređenje i opremanje nogometnog igrališta, a za tu svrhu odobreno im je 28,5 tisuća eura. Općini Legrad odobreno je 20,9 tisuće eura za izgradnju fitness staze u Sportskom centru Fizeš.

Općini Molve odobreno je nešto malo manje od 20 tisuća eura za izgradnju sustava automatskog navodnjavanja nogometnog igrališta i za postavljanje novih mreža dok je Općina Sveti Ivan Žabno dobila 26,5 tisuće eura za postavljanje umjetne trave na nogometnom igralištu. Općini Virje odobreno je 23,5 tisuće eura za izgradnju i opremanje vanjskog fitness igrališta.

Razvojna agencija PORA KKŽ informirala je sve prihvatljive prijavitelje o otvorenom Natječaju te je pružala stručnu pomoć u pripremi projektnih prijava Općini Molve i Općini Ferdinandovac.

foto: ilustracija

sjever.hr/kckzz.hr/PORA KKŽ 02.9.2023.

Input your search keywords and press Enter.