Now Reading:
Međimurje: Svečanom predajom, novo košarkaško igralište u Ivanovcu otvoreno za korištenje sportašima i mještanima
Full Article 4 minutes read

Međimurje: Svečanom predajom, novo košarkaško igralište u Ivanovcu otvoreno za korištenje sportašima i mještanima

Mještanke i mještani Ivanovca, a posebno članovi nogometnog i košarkaškog kluba, danas su imali razloga za slavlje. Naime nakon što je prošle godine postavljena zaštitna ograda oko igrališta, a ovih dana u potpunosti obnovljeno i košarkaško igralište, Ivanovčari su dobili vrhunske sportske terene i uvjete koje su dugo priželjkivali. 

Tako je Vijeće Mjesnog odbora Ivanovec pritom organiziralo svečanost na prostorima NK „Mladost“ Ivanovec, kako bi zahvalili svima koji su u obnovi, rekonstrukciji i investiciji sudjelovali, a posebno Ljerki Cividini, gradonačelnici Grada Čakovca koji je u proteklom periodu u kompleks uložio više od 46 tisuća eura te Matiji Posavcu, županu Međimurske županije za podršku u vidu 8 tisuća eura za novo košarkaško igralište, kao i svim mještankama i mještanima. 

-Grad i Županija zajedničkim snagama investirali su u ovo košarkaško igralište na kojem stojimo. Ukupna investicija iznosila je 17.217,70 eura, a u nju je uključena obnova asfalta, obnova konstrukcija i nabavka novih tabli, koševa i klupa. Sretni smo što je tako jer naš klub do sada nije imao adekvatne vanjske terene za treninge i utakmice, što im je sada omogućeno – rekla je pritom Melita Kraljić, predsjednica VMO Ivanovec te dodala kako je Čakovec novom zaštitnom ogradom oko nogometnog terena dao vjetar u leđa tamošnjem nogometnom klubu, što je rezultiralo i osnivanjem škole nogometa zajedno sa NK “Jadran” Štefanec”.  

-Hvala vam što ste našu djecu maknuli od televizora, mobitela i računala te što imaju mogućnost baviti se sportom u našem Ivanovcu. To uvelike olakšava i nama roditeljima koji sada ne moramo voziti djecu na treninge u druga mjesta diljem Međimurja – zaključila je, te uz djecu, trenere, župana i gradonačelnicu, pozdravila sve prisutne članove Vijeća Mjesnog odbora Ivanovec i predsjednika VMO Štefanec Ivicu Križarića. 

U Ivanovec se, kao najveći mjesni odbor na području Grada Čakovca, u protekle dvije godine pojačano ulaže, i to ne samo u sportski dio, već u sve segmente života koji su ključni za zajednicu. Kad ste ulazili u mjesto mogli ste vidjeti da uređujemo prometnice, tijekom ljeta uložili smo u sportski dom, društveni dom te uredili jedne, a u planu je dogradnja drugih prostora za naše vatrogasce na ovom području. Ulaže se u javnu rasvjetu, prostore mjesnog odbora, a eto danas s ponosom otvaramo i novouređene košarkaške i nogometne terene. Ono što me posebno veseli je broj djece i mladih te sportaša koji se danas okupio, želim da takve kadrove viđamo što češće i nadam se da ćete ove nove uvjete iskoristiti na najbolji mogući način, sve većim brojem podmlatka koji se bavi sportom, i kvalitetnim rezultatima. Danas smo zaokružili ulaganja u nogometno i košarkaško igralište koja predajemo na korištenje svim građanima – rekla je pritom čakovečka gradonačelnica. 

Investicijom sveukupno vrijednom više od 17 tisuća eura, tako su Grad Čakovec i Međimurska županija zajedničkim snagama obnovili igralište koje je bila želja Ivanovčara, a posebno malih košarkaša. Nastojimo ulagati u sportska igrališta diljem Međimurja, a zahvaljujući dobrom radu i velikom broju djece koja su uključena u Košarkaški klub “Mladost”, odlučili smo u suradnji s Gradom Čakovcem sufinancirati obnovu igrališta. Drago mi je zbog toga posebno jer vidim radost djece i kolika je to motivacija za ostale da se uključe u sportske aktivnosti – naglasio je međimurski župan Posavec dodavši kako su ujedno u tijeku i pripreme projekata za izgradnje novih školskih sportskih dvorana diljem Međimurja, međutim i kako je ovo još jedna investicija na koju su ponosni, koja je potrebna i kakvih će ubuduće biti sve više. 

Spomenimo kako su prvi obnovljene terene isprobali košarkaši KK „Mladost”, a odigrana je i nogometna utakmica članova škole nogometa, uz druženje sudionika završne svečanosti. 

sjever.hr/cakovec.hr
Foto: cakovec.hr
31.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.