Now Reading:
Roditelji djece iz OŠ Novi Marof podnose tužbu protiv Ministarstva znanosti i obrazovanja zbog programa cjelodnevne škole
Full Article 2 minutes read

Roditelji djece iz OŠ Novi Marof podnose tužbu protiv Ministarstva znanosti i obrazovanja zbog programa cjelodnevne škole

Građanske inicijative roditelja OŠ Novi Marof i OŠ Draganići objavile su da podnose ustavnu tužbu protiv Ministarstva znanosti i obrazovanja zbog, kako kažu, protuustavne odluke Ministarsta.

Predmet tužbe je donošenje protuustavne i protuzakonite odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja o odabranim školama koje će sudjelovati u eksperimentalnom programu cjelodnevne škole, piše HRT.

– Upravo smo Ustavnom sudu predali ustavnu tužbu građanskih inicijativa roditelja OŠ Novi Marof i OŠ Draganići, kojom tražimo da privremeno obustavi odluku Ministarstva kojom su te škole primljene u eksperimentalni program cjelodnevne nastave za sljedeće četiri godine, dok suci ne donesu konačnu odluku, kazao je na konferenciji za medije ispred zgrade suda odvjetnik Luka Mlinarić. 

Kao razlozi protivljenja roditelja u sudjelovanju u eksperimentalnom programu ističu se nedostatak prostora, sportske dvorane, blagovaonice, a učitelji nisu dovoljno osposobljeni i pripremljeni. 

Premda će sve odabrane škole dobiti novac od Ministarstva obrazovanja kako bi se opremile za cjelodnevnu nastavu, odvjetnik Mlinarić rekao je kako je prioritet suglasnost roditelja, bez obzira na iznos uplaćenog novca. 

Ako do sljedećeg ponedjeljka ne stigne nikakva odluka s Ustavnog suda, roditelji su spremni na prosvjede i građanski neposluh, poručio je odvjetnik Mlinarić

sjever.hr/hrt.hr
Foto: os-novi-marof.skole.hr
28.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.