Now Reading:
PONOS MEĐIMURJA! Priređen doček za doprvakinju Europe – Tiu Zadravec
Full Article 2 minutes read

PONOS MEĐIMURJA! Priređen doček za doprvakinju Europe – Tiu Zadravec

Priređen je doček za još jednu sjajnu mladu sportašicu, doprvakinju Europe u boksu u kategoriji do 60 kg, 13-godišnju Tiu Zadravec iz Šenkovca. Naša boksačica, osvojila je srebrnu medalju na svojem debitantskom nastupu na Europskom kadetskom natjecanju u Mariboru, te u Međimurje donijela prvu medalju s europskog prvenstva u boksu.

Tia Zadravec, članica je Boksačkog kluba Čakovec, gdje trenira pod budnim okom trenera Vanje Kostela, a stručnjaci su je na EU prvenstvu prozvali „čudom prvenstva“, vidjevši njezine vještine. Sa srebrnom medaljom oko vrata Tiju je dočekala obitelj te brojni prijatelji iz kluba poželjevši joj dobrodošlicu i čestitavši na sjajnom rezultatu.

-Čestitam ti na uspjehu karijere i što si s boksačkog natjecanja u Međimurje donijela prvu europsku medalju u povijesti. Impresivno je čuti da si bila finalistica Europskog prvenstva s najmanje mečeva u karijeri, te je tim više tvoja medalja sjajnija, uvjeren sam da je ispred tebe još puno sportskih dostignuća – poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec osobno čestitavši mladoj sportašici na povijesnom uspjehu.

Podsjetimo, Tia je dvostruka državna prvakinja, trenira boks od svoje osme godine, od čega natjecateljski dvije i pol godine. U polufinalu Europskog kadetskog prvenstva u Mariboru pobijedila je Mađaricu Vaneszu Annu Tallosi i plasirala se u veliko finale i borbu za zlato, gdje je u sjajnoj borbi s prvakinjom Engleske Rihannom Holden, osvojila srebrnu medalju zlatnog sjaja.

foto: medjimurska-zupanija.hr
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
28.08.2023,

Input your search keywords and press Enter.