Now Reading:
Bez pećenja! Kolač od čokolade i maslaca od kikirikija koji se topi u ustima
Full Article 2 minutes read

Bez pećenja! Kolač od čokolade i maslaca od kikirikija koji se topi u ustima

Miss7 donosi recept finog kolača koji se topi u ustima. Ako ti se jede nešto fino i slatko pa tražiš neki novi recept koji nema bezbroj čudnovatih sastojaka i brzo se spravlja, onda je ovo pravi kolač za tebe. Ne treba ga ni peći.  

Sastojci 

• 2 pakiranja Oreo keksa (oko 36 keksa)  

• 10 žlica rastopljenog margarina ili maslaca  

• 250 g plus 2 žlice maslaca od kikirikija  

• 125 g šećera u prahu  

• 160 g čokolade za kuhanje  

• 120 ml kokosovog mlijeka iz limenke 
 

Priprema 

1. Usitni oreo u mikseru ili stavi u vrećicu za zamrzavanje pa smrvi s pomoću valjka za tijesto.  

2. Pomiješaj mrvice keksa sa 6 žlica rastopljenog margarina ili maslaca.  

3. Pritisni tu smjesu na dno kalupa za pitu tako da je rub potpuno prekriven, a zatim stavi na 10 minuta u zamrzivač.  

4. U međuvremenu napravi nadjev, odnosno maslac od kikirikija, preostali rastopljeni margarin ili maslac te šećer u prahu izmiksaj u glatku smjesu. 
5. Smjesu od maslaca stavi na biskvit od keksa te zagladi. Stavi ponovno u zamrzivač.  

6. Za čokoladnu glazuru zakuhaj kokosovo mlijeko u loncu, makni sa štednjaka te rastopi u tome 2 žlice maslaca od kikirikija i čokoladu za kuhanje dok ne nastane glatka smjesa. Ostavi da se ohladi na sobnoj temperaturi.  

7. Stavi glazuru na kolač te barem na sat vremena u hladnjak dok se glazura ne stvrdne. 

sjever.hr/miss7.24sata.hr
Foto: arhiva
27.08.2023.
 
 

Input your search keywords and press Enter.