Now Reading:
Za područje Grada Zagreba dosad isplaćeno 69,8 milijuna eura novčane pomoći – Potpisani ugovori za gradnju 18 zamjenskih obiteljskih kuća!
Full Article 2 minutes read

Za područje Grada Zagreba dosad isplaćeno 69,8 milijuna eura novčane pomoći – Potpisani ugovori za gradnju 18 zamjenskih obiteljskih kuća!

Ministar Branko Bačić i predstavnici tvrtki potpisali su ugovore o gradnji 18 zamjenskih obiteljskih kuća na području Zagreba. Na području Markuševca graditi će se 10 zamjenskih obiteljskih kuća, a na području sjevernog Zagreba još 8. Početak radova izgradnje očekuje se u prvom tjednu mjeseca rujna, nakon uvođenja izvođača u posao.

U nabavi izvođača je 9 kuća na području Čučerja za koje su prethodno poništene nabave zbog višestruko većih zaprimljenih ponuda u odnosu na procijenjenu vrijednost nabave određenu projektantskim izračunom.

Za područje Zagreba, u tijeku je i postupak nabave odnosno pregled zaprimljene dokumentacije za izvođenje radova konstrukcijske obnove 12 višestambenih zgrada sa 166 stanova, jedan stambeno-poslovni prostor i 15 poslovnih prostora, kao i postupak nabave za izvođenje radova konstrukcijske obnove 15 obiteljskih kuća.

Idući tjedan očekuje se objava nabave izvođača za obnovu dodatnih 200 višestambenih zgrada na području Zagreba.

Postupak nabave za projektiranje nekonstrukcijske obnove Mali Vatikan sa 239 stanova i 20 poslovnih prostora te za projektiranje cjelovite obnove Kukovićevog bloka sa 79 stanova, kao i kuće Miletić (Opatovina) je u završnoj fazi pripreme te se njegova objava očekuje u narednim danima.

Spomenimo i kako je na području zagrebačkog potresa dosad završena obnova na 2 528 obiteljskih kuća i zgrada te su uklonjena 94 objekta.

U tijeku su radovi na 162 gradilišta od čega je u gradnji 8 zamjenskih obiteljskih kuća, 136 konstrukcijskih obnova, 18 nekonstrukcijskih obnova te 22 uklanjanja.

Po modelu samoobnove, odnosno dodijele novčane pomoći Ministarstvo je za područje Grada Zagreba dosad isplatilo ukupno 69,8 milijuna eura i to za nekonstrukcijsku obnovu – 27.639.261,51 eura, za konstrukcijsku obnovu – 41.831.204,78 eura te za novčanu pomoć umjesto gradnje zamjenske obiteljske kuće – 324.851,85 eura.

Za smještaj sugrađana koji ne mogu boraviti u svojim domovima uređeno je 157 državnih stanova od kojih se najveći broj odnosi na grad Zagreb.

foto: arhiva
sjever.hr/mpgi.gov.hr
25.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.