Now Reading:
Započela Ljetna škola informatike u Krapini: 130 mladih entuzijasta na putu usvajanja novih vještina tehnologije
Full Article 3 minutes read

Započela Ljetna škola informatike u Krapini: 130 mladih entuzijasta na putu usvajanja novih vještina tehnologije

Ovogodišnja Ljetna škola informatike održava se ovoga tjedna, od 21. do 25. kolovoza na više lokacija u Krapini. U OŠ Augusta Cesarc, OŠ Ljudevit Gaj, Veleučilištu Hrvatsko zagorje, Srednjoj školi Zlatar, OŠ Sv. Križ. Začretje i OŠ S. Radića u Brestovcu Orehovičkom.

130 polaznika sudjeluje na već postojećim i nekim novim radionicama, koje nude mogućnost usvajanja novog, zanimljivog i korisnog znanja za mlađe generacije. Veliki broj učitelja, mentora, voditelja radionica, kao i veliki broj polaznika, pokazuje kako se Ljetna škola informatike odvija u pravom smjeru.

Stjepan Šalković, predsjednik informatičkog kluba ‘Krik‘ iz Krapine koji je i jedan od organizatora ovog događaja, kazao je kako se Ljetna škola informatike uspješno održava već 23. put.

-Od onih najmanjih do nas nastavnika svi uče robotiku, web stranice, 3D dizajn i ispis, dakle sve ono što se tiče informatike i STEM-a, zanimanja vezana uz robotiku, matematiku i slično – rekao je Šalković.

Ravnateljica Osnovne škole August Cesarec, Matilda Juričev Žigman, kazala je kako je ovo prvi puta da se u njihovoj školi odvijaju radionice Škole informatike.

-Ovo je prvi put, inače je uvijek bilo u SŠ Krapina, međutim zbog određenih radova nije se moglo to održati u bivšim prostorijama i onda smo se podijelili, a nas je dopala čast da budemo domaćini!- izjavila je Žigman.

Ljetnu školu informatike podržava i Grad Krapina, kako financijski tako i na druge načine.

Gradonačelnik Grada Krapine, Zoran Gregurović, istaknuo je kako je ova Ljetna škola informatike nastala iz zimskih škola informatike na kojima su bili sudionici iz cijele države.

-Kako je došlo do toga da pojedine županije i gradovi ne mogu drugačije rasporediti zimske praznike, jednostavno je bilo teško taj dio uskladiti da bi svi mogli doći, i to se nastavilo s ljetnim školama informatike – rekao je gradonačelnik Gregurović te pohvalio Krapinski informatički klub.

-On je, počevši od gospodina Šalkovića i svih koji su uključeni u njega, uistinu fantastičan, imaju niz programa koje rade. Ove ljetne škole informatike su također stvarno dobre za sve klince koji možda u ovo vrijeme, pred sam početak školske godine, mogu provesti da nauče nešto novo, nešto što je njima zanimljivo, jer znam da današnji mladi su puno više na računalima, mobitelima, tabletima nego što su bile generacije možda nekad prije. To je za njih sigurno puno interesantnije nego kada počne sama školska godina – rekao je gradonačelnik te istaknuo kako se radi o fantastičnoj inicijativi.

Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije, Jasna Petek, istaknula je kako je pohvalno kada djeca jedan tjedan svog ljetnog odmora izaberu provesti u Ljetnoj školi informatike što samo dokazuje koliko su željni znanja i druženja.

-To su djeca koja su zainteresirana za STEM područje, informatiku i što me zaista veseli je da ima i djevojčica i dječaka svih dobnih skupina – dodala je zamjenica.

U Ljetnoj školi informatike sudjeluju četiri osnovne škole, jedna srednja škola i veleučilište.

-Krapinsko-zagorska županija kako svih ovih godina, tako i ove godine, Ljetnu školu informatike podržava i financijski i logistički – istaknula je zamjenica Petek.

sjever.hr
21.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.