Now Reading:
Nastavlja se akcija “I tebe se tiče” u Maču i Bedekovčini, župan Kolar: “Akcija šalje jasnu poruku o potrebi prijavljivanja nasilja”
Full Article 2 minutes read

Nastavlja se akcija “I tebe se tiče” u Maču i Bedekovčini, župan Kolar: “Akcija šalje jasnu poruku o potrebi prijavljivanja nasilja”

U Krapinsko-zagorskoj županiji, u općinama Mače i Bedekovčina, nastavljena je akcija “I tebe se tiče”. Riječ je o akciji nastaloj na inicijativu Doma za žrtve nasilja u obitelji „Novi početak“ i uz podršku Krapinsko-zagorske županije, s ciljem jačanja senzibiliteta građana i osviještenosti o prisutnosti nasilja nad ženama, ali i obiteljskog nasilja općenito.

– Akcija šalje jasnu poruku o potrebi prijavljivanja nasilja i važnosti podrške žrtvama nasilja u obitelji. Zbog toga ova izložba prolazi svim gradovima i općinama Krapinsko-zagorske županije. Svaki oblik nasilja je neprihvatljiv i važno je građanke i građane upoznavati s ovim problemom jer se to tiče svih nas – rekao je župan Željko Kolar, koji je sa svojom zamjenicom Jasnom Petek i pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martinom Gregurović Šanjug u petak obišao lokacije u Maču i Bedekovčini na kojima su postavljene table s porukama.

Načelnica Mača Mladenka Mikulec Šimunec istaknula je da joj je drago da je i Općina Mače dio kampanje protiv nasilja u obitelji.

– Ova tema tiče se svih nas. Ohrabrujuće poruke u našem parku nisu samo slovo na papiru, već ohrabrenje svakom prolazniku, susjedu ili žrtvi da šutnju treba prekinuti, a nasilje sankcionirati – rekla je načelnica Mikulec te pozvala građane da ne okreću glavu od problema u našoj blizini, već da pruže podršku žrtvi i prijave nasilje.

– Svaka osoba zaslužuje dostojanstven život u miru i nikad nije kasno za novi početak – poručila je načelnica Mikulec Šimunec.

Akciju je podržao i načelnik Općine Bedekovčine Darko Ban.

– Općina Bedekovčina priključila se ovom projektu Krapinsko-zagorske županije te su u središnjem parku postavljene table s porukama žena žrtava nasilja. Park je mjesto okupljanja naših mještana stoga smo ga izabrali za lokaciju kako bi čim više ljudi uočile ove bitne poruke i kako bi osvijestili stanovnike da se nasilje ne događa samo negdje drugdje – rekao je načelnik Ban.

sjever.hr

19.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.