Now Reading:
PROGNOZA Nastavlja se sunčano i vruće vrijeme, mogući i povremeni pljuskovi
Full Article 1 minutes read

PROGNOZA Nastavlja se sunčano i vruće vrijeme, mogući i povremeni pljuskovi

Prema podacima  iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, nastavlja nam se sunčano i vruće vrijeme, no mogući su i povremeni pljuskovi.

Prevladavat će sunčano, no u unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka lokalno može pasti malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana. Ujutro na kopnu mjestimice kratkotrajna magla. Vjetar slab, dok će duž obale puhati i umjerena bura, mjestimice s jakim udarima, a popodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na moru od 20 do 25, najviša dnevna većinom između 28 i 33 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Slično kao i prethodnih dana, vrijeme će imati uglavnom povoljan biometeorološki utjecaj na većinu meteoropata i kroničnih bolesnika. Noću će u unutrašnjosti zemlje još uvijek biti razmjerno ugodno, što će podržavati dobar san, za razliku od Jadrana gdje će zbog toplih noći odmor biti otežan. Danju, u najtoplijem dijelu dana treba izbjegavati suvišne napore. Savjetujemo laganu prehranu, dovoljno tekućine, prikladno odijevanje i zaštitu od visokog UV indeksa.

sjever.hr/DHMZ

Input your search keywords and press Enter.