Now Reading:
Položen kamen temeljac za rekonstrukciju Dječjeg vrtića u Draškovcu
Full Article 1 minutes read

Položen kamen temeljac za rekonstrukciju Dječjeg vrtića u Draškovcu

Uz blagdan sv. Roka, u Draškovcu je postavljen kamen temeljac za radove na rekonstrukciji i dogradnji Dječjeg vrtića Fijolica u Draškovcu.

Dio sredstava za rekonstrukciju vrtića osigurat će Grad Prelog iz svojih proračunskih sredstava dok dio sredstava stiže iz projektnih sredstava. Naime, još u lipnju 2021. godine, Grad Prelog započeo je s pripremom projektne dokumentacije za prijavu projekta „Rekonstrukcija, dogradnja i opremanje Dječjeg vrtića u Draškovcu“, prema Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Krajem prošle godine, potpisan je Ugovor o financiranju projekta Rekonstrukcija i opremanje Dječjeg vrtića Fijolica Prelog, Područno odjeljenje Draškovec. Tim ugovorom Grad Prelog će za dogradnju vrtića u Draškovcu dobiti maksimalan iznos mogućih sredstava, nešto manje od 600 tisuća eura. Slijedom toga, prije nekoliko tjedana, u prostoru Uprave Grada Preloga potpisan je Ugovor o javnoj nabavi radova na rekonstrukciji i dogradnji Dječjeg vrtića u Draškovcu.

Rok za završetak je pet mjeseci od potpisa Ugovora, a  za vrijeme izvođenja radova djeca iz Dječjeg vrtića u Draškovcu bit će smještena u prostor Osnovne škole Draškovec.

sjever.hr 16.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.