Now Reading:
Policajac u Splitu susjedu dao podatke o zlostavljanoj ženi, on ih proslijedio nasilnom mužu
Full Article 2 minutes read

Policajac u Splitu susjedu dao podatke o zlostavljanoj ženi, on ih proslijedio nasilnom mužu

Državno odvjetništvo iz Splita podiglo je optužnicu protiv policajca zbog odavanja službene tajne. Naime, službene informacije koje bi trebale biti dostupne samo policijskim službenicima završile su u rukama obiteljskog nasilnika, javlja N1 .

Splitski policajac optužen je kako je odao podatke iz službenog MUP-ovog sustava prijatelju nasilnika koji je zlostavljao svoju suprugu.

Sve se dogodilo u rujnu 2021. godine, kada je policajac bio dežuran te je oko tri sata ujutro u Registru osoba i osobnih isprava Središnjeg informacijskog sustava MUP-a provjerio podatke za ženu.

Žena je od zlostavljača pobjegla, a on je nakon što je dobio podatak o njoj iz policije, slao joj prijeteće poruke pozivajući se na te službene informacije.

Tužiteljstvo za njega traži uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine. Što znači da neće morati u zatvor ako u roku dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Policajac je mobitelom slikao zaslon računala i poslao podatke susjedu koji je to tražio. Susjed je to proslijedio svom prijatelju, nasilnom bivšem mužu žene koja je provjeravana.

Kako se navodi u optužnici, on je iskoristio podatke do kojih je došao da ponovno zaprijeti bivšoj partnerici.

Policajac je na prvom ispitivanju priznao da je to učinio te da je popustio zahtjevu dugogodišnjeg susjeda koji mu se žalio na ljubavne probleme.

Foto: Ilustracija

sjever.hr/N1 17.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.