Now Reading:
U Radoboju otvorena Sternum fizikalna terapija, nova kockica u mozaiku visokokvalitetne ponude zdravstvenih usluga u Zagorju
Full Article 3 minutes read

U Radoboju otvorena Sternum fizikalna terapija, nova kockica u mozaiku visokokvalitetne ponude zdravstvenih usluga u Zagorju

U bogatom mozaiku visokokvalitetne ponude zdravstvenih usluga na području Krapinsko-zagorske županije od četvrtka je još jedna kockica – u Radoboju je otvorena Sternum fizikalna terapija vlasnika Mateja Švaljeka.

Riječ je o mladom čovjeku koji je svoj san o vlastitom prostoru za bavljenje fizioterapijom ostvario uz pomoć svoje obitelji, a potporu za ovaj vrijedan projekt dobio je i od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Matej je završio preddiplomski studij u Zagrebu, na Zdravstvenom veleučilištu, nakon čega je upisao specijalistički studij koji završava ove godine.

-Odlučio sam otvoriti fizikalnu terapiju jer sam uvidio da postoji potreba za takvom uslugom, a u okviru terapije nudim individualizirani pristup rehabilitaciji, terapijske vježbe, elektroterapijske procedure od kojih posebno ističem interferentne struje, galvanske struje, ultrazvuk i laser – rekao je Švaljek na otvorenju.

Krapinsko-zagorska županija odavno je zdravstveni turizam prepoznala kao stratešku granu svog razvoja i predano radi na njegovom razvoju, tako da je ovu poduzetničku priču došao podržati i župan Željko Kolar.

-Ima dosta godina, dosta utakmica u nogama i iskustva i rijetko što me može više iznenaditi, no danas sam vrlo pozitivno iznenađen. Ovo je mlad čovjek koji svojim rukama i znanjem želi zarađivati svoj kruh, pružati uslugu koja je našim ljudima potrebna – istaknuo je župan.

Podsjetio je da specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim, odnosno Stubičkim Toplicama imaju mnogo pacijenata koji dolaze na temelju uputnice i dobivaju dva do tri tjedna rehabilitacije, a mnogi bi od njih htjeli nastaviti individualnu rehabilitaciju, za što nema dovoljno prostora i mogućnosti.

-Imamo još devet ustanova koje pružaju tu vrstu usluge, ali svaka ovakva privatna inicijativa je dobrodošla. Nije pitanje samo pružanje fizikalne terapije, nego je pitanje općenito zdravlja, fizičke pripreme i svega onoga što može poboljšati vaše opće stanje jer čovjek mora biti i psihički i fizički zdrav da bi mogao odgovoriti danas izuzetno zahtjevnim potrebama bilo kojeg posla kojim se bavimo – naglasio je Kolar.

Dodao je kako je Matejeva priča vrlo fascinantna te da može povući druge mlade ljude da krenu tim putem.

-S duge strane, jako je dobro da je obitelj napravila sve sama, osim ovog aparata koji je kupljen, toliko kvalitetno i dizajnerskim pristupom. Sve vrste usluga koje možete dobiti kod Mateja su izuzetno široke i vjerujem da će itekako biti prepoznate kod naših ljudi. Kažu da čovjek ima samo jednu želju dok je bolestan, dok nije fit, a to je da bude zdrav. Ovdje, u ovoj ordinaciji, svi oni koji trebaju onaj dodatni ‘touch’ nakon provedene rehabilitacije, mogu postati fit. Oni koji drže do svog zdravlja, a trebali bi svi, ljudi koji imaju zahtjevne i teške poslove i potrebna im je dodatna briga o zdravlju i tijelu, tu uslugu mogu dobiti ovdje u Sternum fizikalnoj terapiji kod mladog Mateja Švaljeka – poručio je župan Kolar.

Čestitao je Mateju i njegovoj obitelji na poduzetničkom poduhvatu te je nadodao kako vjeruje da će se o njemu još čuti. Pozvao je sve kojima je potrebna takva vrsta fizikalne terapije da posjete ordinaciju.

O uslugama koje se mogu dobiti ovdje detaljnije se možete informirati i putem internetske stranice www.sternum-fizikalnaterapija.hr.

a.kučić/sjever.hr
17.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.