Now Reading:
Međunarodna agencija za razvoj u posjeti Novom Marofu i projektu ‘Čitanje na kotačima’
Full Article 2 minutes read

Međunarodna agencija za razvoj u posjeti Novom Marofu i projektu ‘Čitanje na kotačima’

Predstavnici Međunarodne agencije za razvoj 17. kolovoza su posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu Novi Marof te razgledali bibliobus koji je nabavljen u sklopu projekta “Čitanje na kotačima“. 

Upravo je Međunarodna agencija za razvoj (MARA) jedna od bitnih aktera u nastajanju i provođenju ovoga projekta čiji su zaposlenici svojom stručnom ekspertizom sudjelovali u nabavi bibliobusa te popratne opreme koja se koristila za provedbu radionica i opremanje kombija. 

Sastanak je protekao u prijateljskom okruženju te razmjenjivanju iskustava o provedbi projekta te drugih mogućnosti za buduću suradnju. 

Podsjećamo, projekt “Čitanje na kotačima“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se na području Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. U sklopu projekta nabavljen je kombi koji je prenamijenjen u pokretnu knjižnicu te su održane brojne radionice za djecu i odrasle. 

Kako se ljeto bliži kraju, tako i sam projekt “Čitanje na kotačima“ uskoro završava. Nakon službenog završetka projekta, 16. rujna, bibliobus će i dalje voziti planiranom i proširenom rutom, kako bi se knjiga što više približila ruralnim područjima na kojima knjiga nije dostupna.

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof poziva sve zainteresirane da prate novosti o stajalištima te promjeni rute bibliobusa, posebice na službenoj stranici projekta Čitanje na kotačima te Facebook stranici knjižnice. 

sjever.hr/marof.hr
Foto: marof.hr
17.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.