Now Reading:
ISPROBAJTE ! Smrdljivi martini od ovoga će pobjeći istog trenutka
Full Article 1 minutes read

ISPROBAJTE ! Smrdljivi martini od ovoga će pobjeći istog trenutka

Gotovo svake godine muku mučimo s najezdom smrdljivih martina u svom domu i oko njega. Oni su u potrazi su za toplim i suhim mjestima, pa ulaze u naše domove kako bi se sakrili od hladnoće.

U kuće i stanove ulaze kroz pukotine na fasadi ili u bilo koji prostor koji nije dobro izoliran, stoga prvo što biste trebali učiniti kako biste spriječili njihov ulazak u svoj dom je sanacija vanjskih oštećenja, donosi Jutarnji.hr.

Vrtlari znaju trik s otopinom sode bikarbone u vodi kojom prskaju biljke, a u narodu se vjeruje da smrdljivi martini bježe od mirisa češnjaka i mente pa te namirnice treba staviti u blizini ulaznih vrata, prozora i na druga mjesta kroz koje dosadne bube mogu proći.

Druga, a možda i bolja opcija je da u vodu ulijete nekoliko kapi eteričnog ulja paprene metvice i s vanjske strane poprskate prozore, ulazna i balkonska vrata.

Smrdljive martine nemojte ni na koji način ubijati ili plašiti, jer kad se osjete ugrožene, smrdljivi martini ispuštaju odvratan miris. Nemojte ih dirati rukama, već uzmite papir ili rukavice, lagano ih uhvatite i izbacite.

sjever.hr/jutarnji.hr
14.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.