Now Reading:
Rezultati petog dana Svjetskog rukometnog prvenstva u Koprivnici
Full Article 3 minutes read

Rezultati petog dana Svjetskog rukometnog prvenstva u Koprivnici

Završni dan drugog kruga natjecanja na 10. Svjetskom prvenstvu trebao nam je dati odgovor tko uz četiri reprezentacije koje su imale osigurano četvrtfinale, ide još u to birano društvo. U najboljoj poziciji bila je Hrvatska jer ne samo da je imala četiri boda, već i najbolju gol – razliku pa ih je samo čudo moglo izbaciti. U toj skupini tražio se drugi putnik, a to je Portugal koji je u spektakularnoj završnici slomio Sloveniju. Najneizvjesnije bilo je u Opatiji gdje su sve četiri ekipe imale pravo na nadu. Na kraju su među osam najboljih ušli Fraski Otoci i Njemačka.

Češka je protiv Brazila potvrdila da je dobra reprezentacija. Možda ne za najviše domete, ali ekipa koja ima “glavu i rep“. Već u ranoj fazi utakmice uspjeli su napraviti pet pogodaka viška (6:1) i Brazilu jasno dati do znanja da tu nema što tražiti. Na poluvremenu su imali šest pogodaka prednosti (17:11). U drugom dijelu, samo su to podebljali. Najveća prednost iznosila im je plus 13 na kraju (33:20).

Sjajnu utakmicu odigrali su Egipat i Španjolska. Sredinom prvoga dijela Egipat uspijeva posložiti svoje redove i dolazi na dva pogotka zaostatka (9:7). Veći dio preostalog vremena igralo se pogodak za pogodak. No, Španjolci nisu ispuštali svoju prednost. Na kraju prvoga dijela ona je iznosila tri pogotka (20:17). U samo tri minute nastavka, “furija“ je podigla razliku na plus pet i tako kupila mirnoću u igri. Egipat se jako mučio i s obranom i napadom. Španjolci su pak u 43. već bili na sedam pogodaka viška (29:22). Do kraja je bilo svega. Po jedan crveni karton na svakoj strani, ali prednost Španjolske nije bila ugrožena ni jednog trenutka. Slavili su 42:35 i u četvrtfinalu idu na Njemačku. Egipat će pak, igrati protiv Farskih Otoka.    

Južna Koreja je pobijedila Japan 33:27. Za mnoge je to iznenađenje s obzirom na igre koje je Japan pokazao da sada u Koprivnici. Korejci su sjajno odigrali prvo poluvrijeme i dobili ga 10:19. Japan je držao njihov tempo samo u prvih desetak minuta. Koreja je svoju simultanku nastavila i u drugom dijelu i s lakoćom stigla do prve pobjede na prvenstvu.

Island je pobijedio Bahrein i osigurao borbu za poredak od 17. – 20. mjesta. Bahrein je pak, poslao u razigravanje za 29. – 32. mjesta. Osim dva vodstva po jedan pogodak razlike u prvom dijelu, sve ostalo vrijeme susreta vodio je Island. Na kraju prvog poluvremena, rezultat je bio 19:13. Najveća prednost Islanđana bila je plus osam (22:14). Završilo je s 34:28, samo zato jer je islandski izbornik praktički promijenio cijelu momčad u završnici susreta. I svih 14 igrača, osim vratara našlo se na listi strijelaca.

foto: arhiva

sjever.hr/hrs.hr

09. 08. 2023.

Input your search keywords and press Enter.