Now Reading:
Više od 800 vatrogasaca na području Zagrebačke županije tijekom vikenda odradilo 90-ak intervencija zbog poplava
Full Article 2 minutes read

Više od 800 vatrogasaca na području Zagrebačke županije tijekom vikenda odradilo 90-ak intervencija zbog poplava

Zbog obilnih padalina koje su uzrokovale porast vodostaja rijeka i plavljenje, u intervencijama na više lokacija u Zagrebačkoj županiji sudjelovalo je više od 800 vatrogasaca koji su odradili 87 intervencija obrane od poplave.

Najkritičnije je bilo u subotu u Brdovcu gdje su se evakuirali stanovnici i branile kuće, a jučer i noćas kritično je bilo u općinama Rugvica i Orle i Ivanić-Gradu radi visokih vodostaja gdje su sve operativne snage zajedno sa stanovnicima izrađivale zečje nasipe radi sprečavanja izlijevanja Save iz korita.

Tijekom cijelog vikenda, zajedno s vatrogascima, pripadnicima civilne zaštite i djelatnicima Hrvatskih voda, teren su obilazili zamjenici župana Damir Tomljenović i Ervin Kolarec koji je ujedno načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

U subotu su obišli Brdovec, Zaprešić, Svetu Nedelju i Rugvicu, dok su u nedjelju bili u Rugvici, Velikoj Gorici i Orlima.

Zamjenik župan Tomljenović zahvalio se svim operativnim snagama civilne zaštite, a posebice vatrogascima na uloženom trudu.

-Vatrogasci Zagrebačke županije uvijek su tu za naše stanovnike. Ponosni smo jer imamo jednu od najbrojnijih i najbolje organiziranih vatrogasnih zajednica u Hrvatskoj. Naravno, naša je dužnost osigurati im dostatna sredstva za rad i opremu što Zagrebačka županija i čini – rekao je Tomljenović te napomenuo da će Zagrebačka županija, čim zaprimi zahtjeve od gradova i općina, proglasiti prirodnu nepogodu.

Sve službe i dalje su na terenu i prate situaciju te će po potrebi reagirati.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
07.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.