Now Reading:
Opet kaos u prometu: kolone kilometarske, zatvara se tunel Sveti Rok
Full Article 4 minutes read

Opet kaos u prometu: kolone kilometarske, zatvara se tunel Sveti Rok

Subota je, dan za smjenu turista, a na cestama opet gužve i kolone, ali i prometne nesreće. Donosimo najnovije informacije iz HAK-a:

IZVANREDNI DOGAĐAJI:

kolona vozila nakon prometne nesreće, na autocesti A1 između čvora SVETI ROK i čvora ROVANJSKA u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Kolona vozila u pokretu proteže se oko 8 km.

Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvora Buzin i Zagreb zapad prema naplati Lučko te na autocestama u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići na dionici Zagreb-Karlovac-Bosiljevo II u oba smjera, autocestama A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac i A4 Goričan-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva (riječka obilaznica), na Krčkom mostu u oba smjera, u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima.

Zbog veće gustoće prometa na pojedinim se dionicama autocesta vozi u isprekidanim kolonama, osobito u zonama odmorišta, tunela i naplatnih postaja. Pozivamo vozače na dodatan oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog mjestimice obilnije kiše i veće količine vode na kolniku na pojedinim cestama vozi se otežano.

A1 Zagreb-Ploče-Karamatići:

kolona vozila u pokretu s povremenim kraćim zastojima između naplatne postaje LUČKO i čvora Bosiljevo II u oba smjera;
povećana je gustoća prometa između čvorova Lučko i Zadar istok, na pojedinim dionicama u oba smjera;
kolona vozila u smjeru Zagreba prije naplatne postaje LUČKO duga je oko 4 km, a kod NP DEMERJE oko 1 km.
prometna nesreća na 46. km između čvora KARLOVAC i čvora NOVIGRAD u smjeru Dubrovnika promet se vodi jednom prometnom trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.
prometna nesreća na autocesti A1 na 413+000 km između čvora ŠESTANOVAC i čvora BLATO NA CETINI u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za strpljenje.

A2 Zagreb-Macelj

kolona na naplatnoj postaji Trakošćan u smjeru Zagreba duga je oko 1,5 km, a u smjeru Slovenije duga je oko 1 km;
zbog povećanog priljeva vozila u smjeru Zagreba dolazi do stvaranja kolone u zoni preusmjeravanja prometa iz dvije u jednu traku između čvora Đurmanec i naplate postaje Trakošćan, kolona je oko 3 km;

A3 Bregana-Lipovac

povećana je gustoća prometa na zagrebačkoj obilaznici na prilazu naplatnoj postaji Lučko (A1) iz smjera čvora Zagreb zapad kolona je oko 4 km, a čvora Buzin kolona je oko 2 km;
kolona vozila u pokretu na autocesti A3 između čvora LUČKO i čvora BUZIN u smjeru Bregane. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.
kolona teretnih i osobnih vozila kraj graničnog prijelaza BAJAKOVO u smjeru Lipovca kolona vozila proteže se oko 3 km.

A4 Goričan-Zagreb:

kolona vozila kraj naplatne postaje GORIČAN u smjeru Goričana vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h, kolona vozila proteže se oko 2 km;
kolona vozila kraj naplate Sveta Helena u oba smjera je oko 1 km.

Istarski ipsilon (A8):

kolona prije ulaza u tunel Učku na naplatnoj postaji u smjeru Rijeke je oko 3 km, a na čvoru Matulji u smjeru Rijeke kolona je oko 5 km;

DC1 (stara karlovačka cesta):

zbog veće gustoće prometa povremena su usporavanja na području Rakovog Potoka, Klinča Sela i Jastrebarskog;

Jadranska magistrala (DC8):

zbog prometne nesreće u Republici Sloveniji zatvorena je cesta u mjestu Starod, promet se s Pasjaka, preusmjerava na Rupu;
zbog prometne nesreće na predjelu Žali, između Slanog i Brsečine kod Dubrovnika vozi se jednim trakom;
zbog prometne nesreće kod mjesta Baćina vozi se uz regulaciju prometne policije.

Krčki most (DC102):

povećana gustoća prometa na mostu Krk između 1+000 km i 4+810 km u oba smjera, u smjeru kopna kolona je oko 4 km. Molimo korisnike za pojačan oprez.
Zbog vode na kolniku ili odrona:
zbog veće količine vode na kolniku prekinut je promet u podvožnjaku Žabica u Rijeci (DC8);
zbog vode na kolniku zatvorena je državna cesta DC32 GP Prezid-mjesto Prezid;
zbog odrona na DC100 na otoku Cresu između Porozine i grada Cresa vozi se otežano, jednim trakom.

sjever.hr/hak.hr
05.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.