Now Reading:
Poginulim i umrlim braniteljima odana počast u Zelenjaku – Kolar: Naša je obveza stvoriti uvjete u državi s kojima bi se oni ponosili
Full Article 2 minutes read

Poginulim i umrlim braniteljima odana počast u Zelenjaku – Kolar: Naša je obveza stvoriti uvjete u državi s kojima bi se oni ponosili

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar je u subotu je sudjelovao u obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja, u organizaciji Udruge branitelja Kumrovec-Zagorska Sela.

Obilježavanje je počelo polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskoj himni Lijepa Naša u Zelenjaku te je nastavljeno druženjem branitelja i gostiju u Razvoru. Uz župana Željka Kolara, počast poginulim i umrlim braniteljima odala je i delegacija Općine Kumrovec predvođena predsjednikom Općinakog vijeća Tomislavom Škvorcem te hrvatski branitelji predvođeni predsjednikom Udruge branitelja Kumrovec-Zagorska Sela Darkom Hlabanom.

-Danas je jedan od posebnih trenutaka, kada se u trenutku tišine trebamo prisjetiti svih poginulih i umrlih hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Danas ističemo njihov ogroman doprinos u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske, ali i ponavljamo da je naša obveza stvoriti uvjete u državi s kojima bi se oni ponosili. Državu u kojoj će mladi ljudi ostajati i s ponosom stvarati svoje obitelji. Ako mi koji smo preživjeli napravimo to, onda će naši prijatelji koji su nas napustili biti zadovoljni i njihova žrtva neće biti uzaludna – poručio je nakon polaganja cvijeća i paljenja svijeća župan Kolar.

Središnje županijsko obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja održano je 2. kolovoza u Krapini.

sjever.hr/kzz.hr
05.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.