Now Reading:
PREKIDA SE ŠTRAJK U PRAVOSUĐU Sindikalisti objasnili odluku
Full Article 2 minutes read

PREKIDA SE ŠTRAJK U PRAVOSUĐU Sindikalisti objasnili odluku

Predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Iva Šušković u Dnevniku N1 komentirala je odluku članova sindikata da prihvate Vladinu ponudu koja među ostalim nosi povećanje plaće od 12 posto i ipak plaćene dane provedene u štrajku.

-30 godina zanemarivanja, dva tjedna mirenja i osam tjedana štrajka, danas je prihvaćena ponuda s malo više onih kojima je prihvatljiva nego onih kojima nije – rekla je Iva Šušković.

-Težak dan za sindikate. No ovim smo rješenjem postigli gotovo 50 posto naših prvobitnih zahtjeva. Nadali smo se konkretnoj ponudi. Većina se ipak odlučila s ‘da’ uz negodovanje onih koji su ovo smatrali neprihvatljivom ponudom – kazala je.

Otkriva i da nisu svi na terenu dobro primili ovu odluku. Mnogi su bili zabrinuti kako će prehraniti obitelj.

-Kako preuzeti odgovornost za ishod koji se zove nula eura? Ovo nije bilo političko glasanje – napomenula je Šušković i dodala da očekuju od Vlade da razgovara s njima u dobroj vjeri za ljude u pravosuđu.

-Morali smo uvažiti sve činjenice, tu su i pritisci građana, i dalje je nedostatak kadrova. Kroz štrajk smo htjeli ukazati i na nedostatak kadra zbog niskih primanja – rekla je Šušković.

Na pitanje koliko će vremena trebati da se vrate na posao, ali i za nadoknadu posla provedenog u štrajku Šušković nije htjela prognozirati:

-Pokazali smo da brzo možemo propitati mišljenje terena i donijeti odluku. Kad sporazum potpišemo, službeno se prekida štrajk. Što se nas tiče, to može biti već sutra – naglasila je.

screenshot/danas.hr
sjever.hr/n1info.hr
26.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.